Wozniacki er så godt som sikker på en plads i sæsonfinalen

Der skal gå meget galt, hvis ikke Caroline Wozniacki bliver en del af feltet i sæsonfinalen senere på måneden.

Se Wozniacki-Martic onsdag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki kan efterhånden godt begynde at booke billetten til dette års sæsonfinale på kvindernes tennistour, WTA.

Danskeren er nemlig så godt som sikker på at være blandt sæsonens otte bedste, der fra den 21.-28. oktober tørner sammen i Singapore i kampen om sæsonens sidste store trofæ, som Wozniacki selv vandt sidste år.

I øjeblikket er Caroline Wozniacki placeret som nummer fem på listen over spillere med flest point for sæsonen og kan med en semifinaleplads i denne uges China Open endegyldigt sikre sig pladsen ved at nå frem til semifinalen i det kinesiske.

Det er dog yderst usandsynligt, at det bliver nødvendigt for den 28-årige dansker. Selv hvis det skulle blive til et tidligt exit i Kina, skal en række resultater gå i mod Wozniacki, hvis hun skal blive overhalet og slutte sæsonen uden for den adgangsgivende top-8.  

Flere hjemmesider regner løbende på listen. Tidligere tirsdag skrev Live-tennis.eu sågar, at Wozniacki allerede er sikret en plads i Singapore. Det passer dog ikke helt, fortæller kvindernes tennisorganisation WTA til TV 2 SPORT.

- I øjeblikket er Caroline ikke helt kvalificeret til sæsonfinalen. Det kan hun gøre med en semifinale her i China Open, men det er også muligt for hende at sikre sig pladsen langt før grundet andre resultater, fortæller WTA's chef for statistikafdelingen, Kevin Fischer.

- Hendes plads er ikke helt sikker endnu, fordi vi tager højde for, at andre spillere kan acceptere wildcards til andre turneringer i de sidste to uger af sæsonen, hvor de kan samle point sammen.

Med andre ord er der altså meget, der skal gå galt, hvis ikke der skal være dansk deltagelse ved kvindernes sæsonfinale. Eksempelvis skal Karolina Pliskova og Kiki Bertens, der er nogle af Wozniackis nærmeste rivaler i kampen om en plads i Singapore, eksempelvis tildeles wildcard og begge nå finalen i én af turneringerne efter China Open for at indhente danskeren. Udover det skal de også nå langt i netop denne uges China Open.  

Live-tennis.eu var dog ikke de eneste, der troede kvalifikationen var på plads. Wozniackis bror og kommentator på TV 2 SPORT, Patrik Wozniacki troede også, at søsteren var sikret en plads.

- Da jeg så det på hjemmesiden, skrev jeg tillykke til Caroline. 'Hvor har du hørt det fra', skrev hun tilbage. 'Fra den her hjemmeside', svarede jeg. Men hun ville ikke tage noget for gode varer, før hun havde hørt noget WTA. Så Caroline føler sig ikke sikker endnu, fortalte Patrik Wozniacki under kommenteringen af China Open tirsdag.

- Men statistisk set ser det vist rigtig, rigtig fornuftigt ud. 

Wozniacki har øjenene stift rettet mod at sikre sig en plads i sæsonfinalen.
Wozniacki har øjenene stift rettet mod at sikre sig en plads i sæsonfinalen. Foto: Greg Baker / Ritzau Scanpix

Skade til rival

Udover statistikken kom der tirsdag mere godt nyt til Wozniacki i jagten på en sæsonfinale.

Årsagen var dog knap så positiv. Den suveræne verdensetter Simona Halep meddelte på Twitter, at hun har pådraget sig en rygskade. Dermed er det nu tvivlsomt, om hun når at blive klar til turneringen i Singapore.

- Jeg har fået ryggen skannet og fundet ud af, at jeg har brok i ryggen. Jeg vil tale med mine læger de næste dage og håber at være tilbage snart, skriver Simona Halep.

Simona Halep, Angelique Kerber og Naomi Osaka er de tre eneste, der allerede har sikret sig en plads i sæsonfinalen.

Skulle det ende med et afbud fra Simona Halep, så burde der ikke længere være noget til hindre for, at Caroline Wozniacki bliver blandt de otte kvinder, der skal kæmpe om trofæet i Singapore.

Den plads kan Wozniacki tage et stort skridt i mod, når hun onsdag omkring klokken 10:00 møder kroatiske Petra Martic.

Den kamp, og mange andre fra China Open, kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.