Wozniacki: - Det har været et fantastisk år

16x9
Wozniacki kan se tilbage på et super år på tennisbanen. Foto: Thomas Peter / Ritzau Scanpix

Wozniacki er rigtig glad for sit tennisår, der blandt andet gav den første Grand Slam. Hun kan endda krone sæsonen med endnu en titel ved sæsonfinalen

Caroline Wozniacki tager i de her dage en velfortjent puster fra det travle turneringsskema, inden hun skal spille sæsonfinalen i Singapore senere i oktober

Hun bruger tiden på KB's baner ved Børnehjælpsdagens arrangement på Frederiksberg, og den lejlighed bruger hun til at gøre status over et tennisår, der har budt på store triumfer.

Det har været et fantastisk år. Det kan jeg være rigtig stolt af. 

Caroline Wozniacki

- Det har været et fantastisk år. Det kan jeg være rigtig stolt af. Jeg vandt min første Grand Slam, en Premier Mandatory, Eastbourne. Jeg har virkelig krydset en del af ting af den liste, som jeg gerne ville have fyldt, siger hun.

Titlerne er sat ind i et trofæskab, som i forvejen er bugnende fuldt. Således var hendes seneste sejr i Kina titel nummer 30 på kvindernes WTA-tour.

- Titel nummer 30. Det er stadig lidt surrealistisk, at jeg er nået helt derop. Det føles fantastisk. Jeg ved ikke, om det nogensinde var en målsætning, men nu når man var ved 29, var det fedt, at man så kunne runde 30, siger hun.

Første Grand Slam var højdepunkt

Det ultimative højdepunkt kom allerede i januar, da tennisspilleren endelig lykkedes med at vinde en Grand Slam.

- Det var kæmpe for mig at vinde i Australien. For mig personligt har Australien Open helt sikkert været højdepunktet, siger hun.

Samtidig fremhæver hun også sin seneste sejr i Kina, der kom efter en periode med flere nederlag.

- Jeg tror, at vi alle sammen har været trætte. Og at jeg på den måde stadig formåede at vinde og mentalt at være der, det har virkelig været noget, som har været stort for mig, siger hun.

Fantastisk sæson kan blive endnu bedre

Når hun om et par dage har fået pustet ud i Danmark, tager hun flyet til Singapore til sæsonfinalen, hvor verdens otte bedste kvindelige tennisspilere stiller op.

- Det er faktisk meget sjovt. For den forsvarende mester er aldrig kommet tilbage året efter i Singapore, så jeg er den første. Det er meget fedt være tilbage. Det har virkelig været en stor målsætning for mig, siger hun.

Derfor kan et fantastisk år ende med at blive endnu bedre, og måske skal trofæskabet også åbnes op igen for at gøre plads til titel nummer 31.

- Jeg ser frem til at komme tilbage til den bane, hvor jeg fik min største titel til dato dengang. Det er fedt, at man kan slutte året af på sådan en positiv og god måde, siger Wozniacki.