Skade til Osaka sender hollandsk underdog i semifinalen

16x9
Kiki Bertens er klar til semifinalen ved sæsonfinalen. Foto: Wallace Woon / Ritzau Scanpix

Kiki Bertens er klar til semifinalen ved WTA Finals, da Naomi Osaka trak sig efter første sæt fredag.

Hun kom kun med i WTA Finals, fordi Simona Halep måtte melde afbud, men alligevel er hollænderen Kiki Bertens nu klar til semifinalen i turneringen.

Pladsen blandt de sidste fire kom i stand efter blot et enkelt sæt mod japaneren Naomi Osaka, der måtte trække sig med en skade.

Osaka modtog behandling mod slutningen af første sæt, som Bertens vandt 6-3, hvorefter japaneren meddelte, at hun ikke kunne spille videre.

Sejren betyder, at Kiki Bertens er klar til semifinalerne sammen med Karolína Plísková og Elina Svitolina. De to sidstnævnte avancerede fra Caroline Wozniackis gruppe torsdag.

Den sidste plads spiller Angelique Kerber og Sloane Stephens om senere fredag.

Som nummer ni på listen "Race to Singapore" var Bertens ikke kvalificeret til sæsonfinalen i Singapore, men et afbud fra verdensetter Simona Halep gav hollænderen chancen.

I første kamp blev hun drevet rundt af Angelique Kerber i første sæt, som tyskeren tog 6-1, men Bertens leverede et flot comeback og vandt i tre sæt.

Mod Sloane Stephens tvang Bertens også opgøret ud i tre sæt, men denne gang tabte hun.

Osaka havde tabt begge sine kampe inden mødet med Bertens, som altså nu kan kigge frem mod semifinale lørdag.

Endnu ved hun dog ikke, hvem hun skal møde i semifinalen, da det ikke er afgjort, om hun bliver nummer ét eller to i sin pulje.

Det vides først, når kampen mellem Kerber og Stephens er færdigspillet senere.