Ung russer vinder Paris Masters og bryder vild Djokovic-stime

16x9
Karen Khachanov jubler efter sejren over Novak Djokovic ved Paris Masters. Foto: Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix

Karen Khachanov tog sin første Masters-titel på ATP-touren, da han søndag slog Novak Djokovic i to sæt.

Russiske Karen Khachanov vandt søndag karrierens hidtil største titel.

Det skete, da den 22-årige russer slog Novak Djokovic, der mandag kravler op på verdensranglistens førsteplads, i finalen ved indendørsturneringen Paris Masters med cifrene 7-5, 6-4.

Turneringen rangerer lige under de fire årlige Grand Slam-turneringer, og Khachanov kan med sejren sætte lidt over syv millioner danske kroner ind på kontoen.

Inden søndagens finale havde serbiske Novak Djokovic vundet intet mindre end 22 kampe i træk på ATP Touren, og seneste nederlag kom helt tilbage i starten af august. 

Den serbiske tennisstjerne lagde ellers godt ud med at bryde russerens serv i kampens fjerde parti, hvilket bragte Djokovic foran 3-1.

Khachanov svarede igen med det samme med et servebrud. Den bedrift gentog han i sættets 11. parti, hvilket bragte ham foran 6-5 med mulighed for selv at serve sættet i hus. Det gjorde han uden at give Djokovic mulighed for at bryde.

Russeren fortsatte det gode spil i andet sæt og brød serberens serv i det tredje parti. Det blev sættets eneste servebrud, og Karen Khachanov skulle syv partier senere kun bruge en enkelt matchbold på at sikre sig titlen.

Søndagens titel er russerens fjerde på ATP-touren. De tre tidligere har han vundet i turneringer, der er to niveauer under Paris Masters. Khachanov har aldrig tabt, når han har været i en finale på ATP-touren.