Stortalent åbner sæsonfinalen med sejr mod Cilic

16x9
Alexander Zverev strækker armen i vejret efter sejr over Marin Cilic. Foto: Peter Nicholls / Ritzau Scanpix

To sætsejre i tiebreak mod Marin Cilic gav Alexander Zverev en perfekt start på ATP Finals i London.

Det var de små marginaler, som udgjorde forskellen på Alexander Zverev og Marin Cilic på andendagen ved tennisherrernes sæsonfinale, AFP Finals, i O2 Arena i London.

Begge lavede otte serveesser, fire dobbeltfejl og afværgede tre ud af fem breakbolde, men tyske Zverev var skarpest i tiebreaks, og det gav ham sejren på 7-6, 7-6 i den godt to timer lange kamp.

Dermed er han i spidsen for gruppen, som hedder Guga Kuerten, hvor Novak Djokovic og John Isner senere mandag spiller deres første kamp.

Tredjeseedede Zverev vandt første sæts tiebreak knebent med 7-5, mens han i andet sæts tiebreak var suveræn og sikrede sejren med 7-1.

Femteseedede Marin Cilic var oppe med et servegennembrud i andet sæt, men han formåede ikke at holde serv sættet ud mod det 21-årige tyske talent.

Søndag blev der taget hul på den anden gruppe ved sæsonfinalen, Lleyton Hewitt-gruppen, hvor Kei Nishikori overraskende slog Roger Federer, mens Kevin Anderson slog Dominic Thiem.

De otte bedste spillere i verden er med i sæsonfinalen, hvor der er en præmiepulje på otte millioner dollar (53 millioner kroner).

To spillere fra hver gruppe går videre til semifinalerne.