For første gang i fem år skal Frederik Løchte spille årets første Grand Slam

16x9
Frederik Løchte Nielsen ses her under årets Wimbledon, hvor han og Joe Salisbury nåede semifinalen. Foto: Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Den tidligere Wimbledon-vinder i double indleder det nye år i Australian Open.

Tennisspilleren Frederik Løchte Nielsen er klar til at spille karrierens 18. Grand Slam-turnering.

Han har nemlig fået en plads i doubleturneringen i årets første Grand Slam, Australian Open, hvor han ikke har været med siden 2014.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at komme til Australien igen. Det er en af de bedste måder at starte året på, synes jeg, siger Frederik Løchte Nielsen til TV 2 SPORT.

- De år, hvor jeg har startet i Australien, har været de bedste starter på året. Det er lang tid siden, jeg har været dernede, så jeg glæder mig til at komme derned igen.

Ny makker

Danskeren, der i double vandt Wimbledon med Jonathan Marray i 2012, har siden haft en række forskellige makkere.

I Australian Open kommer han igen til at spille sammen med en - næsten - helt ny makker i form af brasilianeren Marcelo Demoliner. Han er nummer 71 på verdensranglisten i double, hvor Løchte er nummer 59.

- Jeg kender ham fra touren, og jeg har spillet med ham for et par år siden. Vi kommer godt ud af det sammen socialt. Vi har kun spillet sammen én gang, så det er begrænset, hvor meget vi kan dømme ud fra det, men jeg kan virkelig godt lide ham og hans måde at konkurrere på, siger Frederik Løchte Nielsen.

Marcelo Demoliner (th) ses her i aktion for Brasilien i Davis Cup.
Marcelo Demoliner (th) ses her i aktion for Brasilien i Davis Cup. Foto: Luis Acosta / Scanpix Denmark

- Vi er lidt forskellige spillere, så jeg føler, vi kan komplementere hinanden godt, hvis det flasker sig. Bare det, at vi kommer godt ud af det med hinanden og har en intention om at arbejde mod en god turnering, burde som udgangspunkt være nok til at give gode forhåbninger.

Anden tilgang til Grand Slams

Danskerens bedste resultat i Australian Open kom i 2014, hvor han nåede anden runde.

Men med 17 Grand Slams i rygsækken og selvfølgelig sejren i Wimbledon i 2012 kan han angribe de helt store turneringer på en anden måde end tidligere.

- Nu har jeg ligesom haft oplevelsen af at være med, så nu føler jeg, at jeg måske endnu mere end tidligere kan tage ned til de her turneringer for at angribe dem og lave et godt resultat. Det har selvfølgelig altid været formålet, når jeg har spillet turneringerne, men de tidligere gange har jeg måske mere haft fornemmelsen af, at det er en stor oplevelse, og at jeg ikke ved, hvornår jeg kommer til at spille der igen, siger han.

- Jeg har altid været til Grand Slams for at spille god tennis, det er selvfølgelig prioritet nummer et, og jeg synes også, jeg generelt har spillet god tennis i dem, men der har altid været en underliggende følelse af, at det er en stor oplevelse for mig. Jeg havde aldrig nogensinde troet, jeg skulle spille en Grand Slam, så jeg ved ikke, hvornår jeg får muligheden igen. Nu har jeg haft den følelse.

Han står noteret for to karrieresejre på ATP Touren, mens han har vundet en række turneringer på Challenge Touren.

Løchte er efterhånden blevet 35 år gammel, men selvom karrieren på papiret har nået efteråret, føler han sig ikke færdig.

- Jeg spiller, indtil jeg ikke spiller mere. Det er den bedste måde, jeg kan forklare det på. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, eller hvornår der kommer til at ske noget, og hvor længe min krop kan holde til at spille på et højt niveau, siger Frederik Løchte Nielsen til TV 2 SPORT.

Australian Open spilles fra den 14.-27. januar.