Wozniackis tidligere hittingpartner kåret til årets træner

16x9
Sascha Bajin og japanske Naomi Osaka giver hinanden et kram efter sidstnævntes triumf ved US Open i september 2018. Foto: Elsa / Ritzau Scanpix

I sin første sæson som træner er Sascha Bajin blevet kåret til årets træner af WTA, der er kvindernes tennisorganisation.

For første gang nogensinde har WTA kåret årets træner, og prisen er gået til Sascha Bajin. Det sker endda i hans første sæson som træner.

- Aahhhh! Jeg er uden ord og bliver lidt genert. Hvilken ære, skriver Sascha Bajin på Twitter og fortsætter:

- Det var ikke sket uden holdet omkring mig, som gjorde et fantastisk arbejde hele året og Naomi (Osaka), som havde den største del i alt dette. Det er nemt at være en god træner, når man har så god en elev. Tak til jer alle.

Fra nummer 68 til nummer 5

Sascha Bajin var i 2017-sæsonen hittingpartner, en træningsmakker, for danske Caroline Wozniacki, inden han i december sidste år blev træner for japanske Naomi Osaka.

Han har også tidligere været en del af Serena Williams' team i otte år, ligesom han har hjulpet flere andre kvindelige tennisstjerner, heriblandt Victoria Azarenka.

Naomi Osaka har haft et forrygende 2018. Da Bajin kom til, lå japaneren nummer 68 i verden. I dag er hun verdens nummer 5 og kan skrive Grand Slam- (US Open) og Indian Wells-vinder på CV'et.

På sin vej til triumfen i Californien slog 21-årige Osaka rumænske Simona Halep, hvilket var hendes første sejr over en spiller, der lå nummer et på verdensranglisten.

Bajin har tjent som et guldmedlem

Prisen som WTA Coach of the Year gives til træneren, der ikke alene har succes på banen, men som også tjener som en ambassadør for sporten og bringer træning på forkant med spillet, oplyser WTA.

Tennisorganisationen skriver videre, at Sascha Bajin også har tjent som et guldmedlem af det nyligt implementerede WTA Coach Program, hvor han har taget del i talrige tennisseminarer, paneldiskussioner og medieinterviews gennem hele året for at promovere og forbedre kvindetennis.

Naomi Osaka begynder sin 2019-sæson i Australien, hvor hun stiller op i Brisbane International i den første uge af januar.