Canadisk sensation var tæt på at overraske Görges i finalen

Bianca Andreescu pressede finalefavoritten Julia Görges. Det var dog ikke nok til at fuldende en helt fantastisk uge.

18-årige Bianca Andreescu, der har slået fire tidligere verdensettere ud af ASB Classic, var tæt på at overraske igen i finalen. 

Canadieren, der gjorde det af med Caroline Wozniacki i anden runde, var særdeles overbevisende i første sæt mod Julia Görges, men tyskeren endte alligevel med at vinde 2-6, 7-5, 6-1.

Görges, i den blå trøje, takker Andreescu for en god finale.
Görges, i den blå trøje, takker Andreescu for en god finale. Foto: TV 2 SPORT

I finalens første sæt var det umuligt at se, at den forsvarende mester Julia Görges er 138 placeringer bedre end Andreescu på verdensranglisten. Tyskeren, der rangerer som nummer 14, formåede ikke at holde serv en eneste gang, og flere gange blev hun decideret udspillet.

Blandt andet da Andreescu bragte sig på 4-0. Det skete ved en servereturnering, hvor canadieren sendte en stopbold tilbage over nettet, som Görges var langt fra at bringe i spil igen.

Tyskeren formåede dog at bryde Andrrescu et par gange sidst i sættet, og derfor endte det 6-2.

Derefter modtog Bianca Andreescu behandling på banen, ligesom vi har set under de seneste kampe. Hun har gennem flere måneder døjet med rygproblemer, og under turneringen i Auckland er hun også begyndt at spille med en forbinding om det højre lår.

Andreescu modtager behandling mellem første og andet sæt.
Andreescu modtager behandling mellem første og andet sæt. Foto: TV 2 SPORT

I andet sæt formåede Julia Görges at bryde Andreescu i det første parti, hvorefter hun holdt serv for første gang i kampen. Det vidnede om en tysker i fremgang, og hendes føring holdt helt indtil, Andreescu brød tilbage og udlignede til 4-4.

Presset på forhåndsfavoritten steg yderligere, da Andreescu bragte sig på 5-4, og det var til at høre. Görges gav sig lidt ekstra, så lydniveauet steg betydeligt ved hvert eneste slag. I første omgang smittede det af på spillet. Julia Görges bragte sig både på 5-5 og 6-5, hvilket gav hende mulighed for at serve sættet hjem. 

Andreescu rev frustreret forbindingen af sit lår, men heller ikke dét kunne vende kampen. Med en smule besvær lykkedes det Julia Görges at lukke sættet, og derfor skulle finalen afgøres i tredje sæt. 

Afgørelsen

Igen i det afgørende sæt kom Görges bedst fra start med et break. Efterfølgende holdt hun serv, og det sikrede et afgørende forspring. Ved 3-1 formåede Görges nok engang at bryde Andreescu, og i opholdet efter partiet til 4-1 virkede canadieren decideret modløs for første gang i turneringen. 

Især i tredje sæt blev det tydeligt, at en 30-årig spiller i verdenstoppen trods alt har lidt mere rutine end en teenager, der rangerer som nummer 152. Julie Görges vandt 10 af kampens 11 sidste partier, selvom publikum i Auckland bakkede Andreescu op med højlydte tilråb i afgørelsens stund. 

Med finalesejren kan Julia Görges for andet år i træk kalde sig vinder af ASB Classic. 

Görges smed sig ned på jorden og hulkede, da sejren var en realitet.
Görges smed sig ned på jorden og hulkede, da sejren var en realitet. Foto: TV 2 SPORT
Det er andet år i træk, Görges vinder ASB Classic. I 2018 slog hun Wozniacki i finalen.
Det er andet år i træk, Görges vinder ASB Classic. I 2018 slog hun Wozniacki i finalen. Foto: TV 2 SPORT

Julia Görges forbliver nummer 14 på verdensranglisten, mens Bianca Andreescu rykker fra en placering som nummer 152 til nummer 107.