Græsk komet skriver historie med endnu en sejr i Melbourne

16x9
Stefanos Tsitsipas er klar til sin første Grand Slam-semifinale. Foto: Adnan Abidi / Ritzau Scanpix

20-årige Stefanos Tsitsipas vandt kvartfinalen efter fire sæt over spanske Roberto Bautista Agut.

Det holdt hårdt, men det græske stjerneskud, 20-årige Stefanos Tsitsipas, besejrede tidligt tirsdag morgen dansk tid i fire sæt spanske Roberto Bautista Agut i kvartfinalen ved Australian Open. 

I en kamp der varede i mere end tre timer, viste begge spillere højt niveau, men i sidste ende kunne Tsitsipas avancere til semifinalen med cifrene 7-5, 4-6, 6-4, 7-6. 

Grækeren har ved turneringen tiltrukket sig stor opmærksomhed, og især hans sejr over den forsvarende mester Roger Federer i fjerde runde trak overskrifter. 

I kvartfinalen bevarede den unge tennisspiller også roen, selvom Bautista kom foran tidligt i første sæt. Tsitsipas kom tilbage i front efter at have brudt spanierens serv og vandt 7-5. 

Bautista Agut fik med solidt spil sikret sig andet sæt, men derefter fik grækeren langsomt overtaget i sidste halvdel af det langvarige opgør. 

Fjerde sæt endte i i tiebreak, og her viste den 20-årige mere fysisk overskud end sin 30-årige modstander og kunne altså tage sejren. 

- Det hele føles som et eventyr, sagde en tydeligt bevæget Stefanos Tsitsipas efter kampen, der blev spillet på turneringens hovedanlæg, Rod Laver Arena.

- Jeg lever drømmen. Jeg har arbejdet så hårdt for det her. 

Med sejren over 22.-seedede Bautista Agut skal Tsitsipas møde enten verdens nummer to, Rafael Nadal, eller useedede Frances Tiafoe i semifinalen, der spilles torsdag. 

Ifølge nyhedsbureauet AP er han den første græker at nå frem til en grand slam-semifinale. Dertil er han den yngste semifinalist ved en grand slam-turnering siden 2007. 

Stefanos Tsitsipas har vundet én turnering. Det var i Stockholm i 2018, hvor der blev spillet indenfor på hardcourt-underlag. Det er samme type underlag, der spilles på i Australien.
Stefanos Tsitsipas har vundet én turnering. Det var i Stockholm i 2018, hvor der blev spillet indenfor på hardcourt-underlag. Det er samme type underlag, der spilles på i Australien. Foto: Ritchie Tongo / Ritzau Scanpix