Wozniacki er frustreret over afbud

16x9
Caroline Wozniacki har ikke spillet en tenniskamp siden Australian Open i midten af januar 2019. Foto: Adnan Abidi / Ritzau Scanpix

På et pressemøde fortalte Caroline Wozniacki, at hun havde døjet med feber og havde det skidt, da hun vågnede tirsdag morgen.

Caroline Wozniacki var ankommet til Doha i god tid for at blive klar til WTA-turneringen Qatar Open.

Men sygdom blev en for svær modstander for Wozniacki at overkomme, så på dagen for sin førsterundekamp mod den tjekkiske kvalifikationsspiller Karolina Muchova måtte hun trække sig.

- Det er selvsagt frustrerende. Jeg har trænet her i nogle dage for at blive klar til i dag. Jeg mærkede det (sygdommen, red.) allerede i aftes, men jeg vågnede op i dag og følte mig overhovedet ikke rask.

- Nogle gange bliver du nødt til at tage en beslutning som denne og bare komme dig, lød det fra Wozniacki tirsdag.

Hun var mødt op på pressemødet for at begrunde sit afbud, selvom hun nok burde have ligget i sin seng. Det var også hendes destination efter presseseancen.

Om et par dage prøver vi at træne, og så ser vi situationen an

Piotr Wozniacki, far til Caroline Wozniacki

- Jeg er dybest set syg. Det er en kort historie. Jeg føler mig ikke tilpas. Jeg har haft feber. Ja, jeg har det bare ikke godt, sagde hun til de fremmødte pressefolk.

Tvivlsom til Dubai

Caroline Wozniacki havde fået et wildcard til turneringen i Qatar efter ikke at have tilmeldt sig i tide. Hun er spilleberettiget i næste uges turnering i Dubai, som hun håber at kunne deltage i.

- Men forhåbentlig kan jeg bare blive rask. Det er min førsteprioritet, sagde hun ligeledes på pressemødet tirsdag.

Heller ikke Piotr Wozniacki vil love, at datteren stiller op i Dubai.

- Vi forsøger at tage til Dubai, hvor det er lidt bedre vejr. Om et par dage prøver vi at træne, og så ser vi situationen an. Men jeg kan langt fra garantere, at hun spiller den turnering, har Piotr Wozniacki udtalt til Ekstra Bladet.

Andet afbud i februar

Han fortæller desuden, at Caroline Wozniacki vil konsultere specialister i New York for at komme sygdomsproblemerne til livs.

Det er anden gang på ti dage, at Wozniacki melder afbud til en turnering. I begyndelsen af februar trak hun sig fra Danmarks Fed Cup-kampe på grund af sin gigtsygdom.

I stedet for 28-årige Wozniacki trådte Samantha Stosur ind i turneringen i Qatar. Hun tabte i to sæt, 4-6, 2-6, til Karolina Muchova.

Caroline Wozniacki har været i finalen i Qatar to gange. Første gang i 2011 og senest i 2017.