Piotr Wozniacki raser over WTA: - Det er en helt grotesk situation

16x9
Piotr Wozniacki er langt fra tilfreds med WTA og tennisorganisationens behandling af Caroline Wozniacki. Foto: Paul Crock / Scanpix Denmark

Piotr Wozniacki er langt fra tilfreds med, at WTA har nægtet Caroline Wozniacki at tage vitaminer, så hun kunne blive frisk til turneringen i Dubai.

En virus kostede mandag Caroline Wozniacki deltagelsen ved WTA-turneringen i Dubai. Også i sidste uge måtte Wozniacki melde fra til turneringen i Qatar grundet en influenza-lignende virus.

Efter afbuddet i sidste uge har den tidligere verdensetter forsøgt at komme tilbage på toppen.

Blandt andet har Wozniacki forsøgt at få fat i kosttilskud, der kunne hjælpe hende i processen med at blive rask, men ifølge hendes far og træner, Piotr Wozniacki, er hun blevet nægtet tilladelse til at tage tilskuddene.

- WTA har regler om, at spillerne ikke må tage eksempelvis vitaminer fra firmaer, der ikke sponsorerer WTA. Vi ved alle sammen godt, at C-vitamin kan hjælpe os med at blive raske, men med de regler, som de har, må de ikke tage det. Vi sidder nu som turister og venter på, at Caroline bliver rask og kan spille. Det er helt grotesk, siger Piotr Wozniacki til TV 2 SPORT.

Det er en skuffet Wozniacki, der må trække sig fra WTA-turneringen i Dubai grundet sygdom. Video: Frida Marie Bertelsen

Det er kvindernes tennisorganisation, WTA, der ifølge Piotr Wozniacki har stået i vejen for et kosttilskud til datteren.

Men den kritik kan tennisorganisationen ikke genkende.

- Enhver atlet, der præsenterer en sygdom over for WTA, bliver klinisk evalueret og diagnosticeret medicinsk. Baseret på kliniske resultater behandles hver atlet på passende måde i henhold til bedste lægepraksis, skriver en talsperson fra WTA til TV 2 SPORT.

.
. Foto: William West / Ritzau Scanpix

Det er en vurdering, far Piotr langt fra er enig i.

- Hvornår hun bliver rask, ved jeg ikke. Vi har været ved fire forskellige læger, som repræsenterer WTA, der siger undskyld, men I skal forstå det ene, andet og tredje. Det er en helt grotesk situation.

- Vi skal snakke en gang mere med dem, som bestemmer i den her sport, for vi taler ikke om steroider, vi taler ikke om doping. Vi taler om medicin, som kan hjælpe med helt konkrete sygdomme, men de accepterer kun de ting, som de selv har, og de har aftaler med.

ITF bakker op: - Kosttilskud er ikke en god idé

Selvom kosttilskud ikke står på dopinglisten, så har der før været problemer med netop doping og kosttilskud.

I cykelsporten har der været flere sager med kontamineret kosttilskud, der har fået dopingfælden til at klappe for flere ryttere.

Netop derfor fraråder det internationale tennisforbund, ITF, ligeledes Wozniacki-lejren at bruge kosttilskud og bakker dermed op om WTA-beslutningen om ikke at tildele den danske tennisspiller et tilskud til at komme sig ovenpå sin sygdom.

- Tennissportens anti-doping-program anbefaler ikke brugen af ​​noget tilskud grundet den forhøjede risiko for en utilsigtet dopingovertrædelse. Der er ingen regler for, at man ikke må tage et kosttilskud - kun en liste over forbudte stoffer, der gælder for enhver sport (altså WADAs liste over forbudte ting), lyder det fra ITF's Anti-Doping Manager til TV 2 SPORT.

Så længe det ikke er muligt for Caroline Wozniacki at indtage de omtalte kosttilskud, vil Piotr Wozniacki i stedet sætte sin lid til de højere magter.

- Jeg er katolik, så jeg håber, Gud kan hjælpe os. Vi venter på, at Gud kommer og kigger på os og tænker: Wozniacki-familien er god nok, jeg vil hjælpe dem og Caroline, tilføjer Piotr Wozniacki.

Caroline Wozniacki planlægger at blive i Mellemøsten et par dage, indtil hun er helt ovenpå efter sin virus.

Herefter går turen til USA og New York, hvor danskeren i næste uge skal igennem nogle lægelige tests for at se, hvordan det står til med leddegigten.