Verdensetteren ryster ekspert: - Hun var fuldstændig væk

16x9
Naomi Osaka har vundet de seneste to Grand Slam-turneringer. Foto: Ali Haider / Ritzau Scanpix

Naomi Osaka tabte tirsdag aften til Kristina Mladenovic i en ’meget, meget mærkelig kamp’.

Den nykårede Australian Open-vinder led et klart nederlag i sin første kamp efter triumfen.

Naomi Osaka var så langt fra at leve op til sin status som verdensetter, at hun rystede TV 2 SPORTs tennisekspert Peter Bastiansen i nederlaget til Kristina Mldadenovic, der ligger nummer 67 på ranglisten.

- Jeg sidder og er lidt rystet. Det er skidt for tennissporten, når vi har en spiller, der på papiret er verdens bedste, men kun leverer en indsats, der nok ikke engang havde været nok til at komme igennem kvalifikationen.

- Vi så en Osaka, der ikke på noget tidspunkt var til stede. Mentalt og fysisk var hun fuldstændig væk. Det var pinligt dårligt. Jeg kunne forstå det, hvis Mladenovic havde spillet sit livs kamp, men hun spillede ikke engang specielt godt. Hun lukrerede på mange af de uprovokerede fejl, vi så fra Osaka. Det var en meget, meget mærkelig kamp.

Kampen fandt sted i anden runde af denne uges WTA-turnering i Dubai. Naomi Osaka lavede 25 uprovokerede fejl, og Kristina Mladenovic vandt 6-3, 6-3.

Kæmper med ekstra opmærksomhed

Det var desuden også Naomi Osakas først kamp, siden hun brød med sin træner Sascha Bajin, der sidste år blev kåret som årets træner på WTA Touren.

Sascha Bajin er blevet rost meget for at forløse Naomi Osakas talent, fordi hendes udfarende reaktioner under kampene blev dæmpet. Det var langt fra tilfældet tirsdag, hvor hun flere gange stampede demonstrativt i jorden, når hun var utilfreds med sin egen indsats.

På det efterfølgende pressemøde fortalte Naomi Osaka, at hun har svært ved at håndtere den øgede opmærksomhed, der er kommet efter hendes sportslige optur.

- Jeg er en person, der generelt er mest komfortabel uden den bevågenhed, sagde hun ifølge Reem Abulleil, der følger turneringen i Dubai.

Med sejren er Kristina Mladenovic videre til tredje runde i turneringen, hvor Caroline Wozniacki skulle have været med. Hun måtte dog trække sig med sygdom umiddelbart inden sin første kamp.