- Jeg tænker ikke over, at folk kigger med, siger Tauson om udbrud

Clara Tauson har fået sin debut på WTA-touren og er kravlet ind i top-400. Hun håber at få lov til at spille flere seniorturneringer i år.

Det er så sikkert som et amen i kirken.

Når tingene ikke går Clara Tausons vej, kommer tennistalentet med udbrud, som er tydelige at høre hjemme i tv-stuerne. Et bevis på hendes engagement, men også temperamentsfulde sind.

Clara Tauson var frustreret i sin første WTA-kamp nogensinde. Video: TV 2 SPORT

Selv forklarer den 16-årige dansker, at hun bruger udbruddene som en aktiv del af sit spil, og så bekymrer hun sig ikke om, hvad folk måtte tænke.

For bliver hun for stille og lad, bliver hendes spil det samme.

- Jeg synes ikke, at jeg går rundt og viser noget dårligt. Engang imellem bliver det måske for meget, men jeg tænker ikke over, at folk kigger med, for så skulle jeg tænke over alt muligt andet, lyder det fra Clara Tauson til TV 2 SPORT.

- Jeg gør dét, som er rigtigt for mig, og hvis folk ikke synes, det er godt, kan jeg ikke gøre så meget ved det. Det er sådan, mit spil er, siger hun.

Fuld støtte fra far

Hendes far og træner, Søren Tauson, ser det som en farlig vej at gå, hvis han eller nogen anden forsøger at tæmme datteren.

- Jeg forsøger ikke at gøre for meget ved det, for hun er super, som hun er. Jeg ville da være rigtig bekymret, hvis der var nogen eller mig selv, der gik ind og dresserede hende på nogen måde, siger Søren Tauson til TV 2 SPORT.

Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville spille mig ind i hovedturneringen

Clara Tauson om sin WTA-debut

- Der er nogle ting, der på sigt kan håndteres bedre. Det kommer i takt med flere kampe på topniveau. Der er selvfølgelig nogle momenter, hvor det kan være en fordel ikke at vise sin modstander for meget, men hvis alternativet er, at hun skal dresseres på en eller anden måde, vil det være meget farligt.

- Jeg støtter hende 100 procent, på den måde hun er, siger Søren Tauson.

Der har dog ikke været grund til så mange vredesudbrud i år.

Clara Tausons 2019

Clara Tauson har pr. 9. april spillet seks turneringer og vundet fem af dem. Du får overblikket over hendes turneringer og resultater i 2019 herunder:

  • 11.-16. januar: J1 Traralgon, Australien: Vinder
  • 19.-26. januar: Australian Open (juniorudgaven): Vinder
  • 26. februar-3. marts: W15 Monastir, Tunesien: Vinder
  • 12.-17. marts: W60 Shenzhen, Kina: Vinder
  • 19.-24. marts: W15 Xiamen, Kina: Vinder
  • 8.-14. april: Samsung Open, Schweiz: 1. runde

WTA-debut i Schweiz

Clara Tauson åbnede 2019 med at stryge til tops i turneringen J1 Traralgon i Australien, inden hun fulgte op med at vinde juniorernes Australian Open.

Efterfølgende vandt hun yderligere tre turneringer, inden hun skulle spille kvalifikation om at komme med i sin første hovedturnering på WTA-touren.

Tauson vandt overbevisende begge kvalifikationskampe, men måtte i første runde i schweiziske Lugano se sig slået af russiske Evgeniya Rodina, der er nummer 69 i verden.

Selv er danskeren med sine bedrifter i årets første fire måneder kravlet op som nummer 381 på WTA's rangliste.

- Det var en stor oplevelse. Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville spille mig ind i hovedturneringen, siger Clara Tauson om WTA-debuten.

Håber på flere seniorturneringer i år

Oplevelsen og spillet i Schweiz har givet hende selvtillid og en tro på, at hun selv i sin unge alder kan hamle op med mere rutinerede spillere.

Derfor håber hun også at skulle spille flere seniorturneringer allerede i år.

- Forhåbentlig går det så godt, at jeg kun skal spille seniortennis, men det er meget svært, for når jeg kun er 16 år, må jeg kun spille et bestemt antal turneringer, så jeg kan ikke bare gå all in på det lige nu, siger Tauson.

Som 16-årig må Clara Tauson modtage i alt fire wildcards til WTA-turneringer i denne sæson. Det første fik hun til turneringen i Lugano.

Næste turnering for danskeren er ITF-turneringen i tyske Wiesbaden i slutningen af april. Hun regner med at spille juniorernes French Open i begyndelsen af juni, og så afventer hun Wimbledon i juli, fordi der på det tidspunkt også er interessante seniorturneringer.