Team Saxo Bank-Tinkoff Bank

16x9

Det danske hold stiller for første gang i mange år til start i Tour de France uden en rytter, der skal køre efter den samlede sejr. Alberto Contador er fortsat udelukket, og dermed er det op til andre ryttere at sørge for succes i Tour.

At Contador ikke er på holdet giver blandt andet mere plads til Chris Anker Sørensen. Den danske bjergrytter vil forsøge at leve op til prædikatet som netop bjergrytter og gå efter den prikkede trøje. Det er altid uvist, hvilke ryttere der satser på netop den konkurrence i Touren, men sikkert er det, at Chris Anker Sørensen er tvunget til angreb, hvis han vil gøre sig forhåbninger om prikker i Paris.

Bjarne Riis’ hold har ikke haft mange succesoplevelser i 2012, og holdejerens ryttere har haft svært ved at gribe den chance, der bød sig, da alle fik mere frie tøjler på grund af Contadors karantæne. Det skal dog retfærdigvis nævnes, at holdets store klassikerhåb, Nick Nuyens, har været ude med en brækket hofte.

Men alle pinslerne indtil videre i sæsonen kan være glemt, hvis Touren giver Team Saxo Bank succes. Sådan er Touren, den kan ændre en hel sæson for alle hold. Derfor må det også forventes, at Bjarne Riis blæser til angreb så snart muligheden byder sig, og det burde give en masse spændende cykelløb med Team Saxo Bank-deltagelse.

Som noget nyt stiller Team Saxo Bank op med en sprinter, Juan Jose Haedo, og en række hjælpere til ham – det er første gang, Bjarne Riis har en decideret sprinter med på Tour-holdet.

Én af dem, der skal hjælpe Haedo i spurterne er danskeren Anders Lund, der lidt overraskende er med i Tour-truppen. De to andre danskere i truppen, Mørkøv og Nicki Sørensen, skal gøre alt for at hjemtage en etapesejr til det danske hold.

Kort tid før Touren offentgjorde holdet, at Tinkoff Bank var blevet ny navnesponsor for holdet, og ligesom Saxo Bank har den russiske bank kontrakt med Riis til og med 2013 - en stor sikkerhed for det danske hold.

 • 171  Jonathan Cantwell (Aus)
 • 172  Juan José Haedo (Arg)
 • 173  Karsten Kroon (Ned)
 • 174  Anders Lund (Den)
 • 175  Michael Mørkøv (Den)
 • 176  Nick Nuyens (Bel)
 • 177  Sergio Paulinho (Por)
 • 178  Chris Anker Sørensen (Den)
 • 179  Nicki Sørensen (Den)

 • Nationalitet: Danmark
 • UCI-forkortelse: SAX
 • Hovedsponsors erhverv: Dansk bank, russisk bank
 • Budget 2012: 9 millioner euro
 • Sportslig ledelse: Bjarne Riis
 • Sportsdirektører: Dan Frost, Tristan Hoffman, Philippe Mauduit, Bradley McGee, Nick Gates, Fabrizio Guidi