Garmin-boss om doping-historien: Uansvarlig og uetisk

16x9

Teamchefen på Garmin-Sharp, Jonathan Vaughters, er sur over den artikel, som den hollandske avis Telegraaf bragte torsdag om, at han selv og to af hans ryttere skulle være vidner i en større, aktuel dopingsag mod Lance Armstrong.

"Den artikel var grundlæggende uansvarlig, og der var ingen kilder. De valgte imidlertid at trykke den alligevel. Det er ikke min beslutning. Det er uetisk. Men det er deres beslutning," siger Jonathan Vaughters efter Tourens 5. etape.

Telegraaf skriver desuden, at de som vidner også har indrømmet brug af doping, men har fået rabat på deres straf - fordi de har vidnet.

Udskyder straffen til efter sæsonen
Ud over de to ryttere fra Garmin, David Zabriskie og Christian Vande Velde, er også Levi Leipheimer (Quick Step) og George Hincapie (BMC) nævnt i artiklen. De skulle have været dopet, da de kørte på hold med Lance Armstrong for flere år siden.

Ifølge avisen har de fire ryttere indgået en aftale med det amerikanske antidopingagentur, Usada, hvor de indrømmer brugen af doping for til gengæld først at afsone straffen, når sæsonen er slut.

Det ville i givet fald betyde, at de kunne køre med i både Tour de France og Vuelta a España.

Vaughters skriver desuden på Twitter, at Slipstream Sports altid "kræver ærlighed fra alle på Slipstream, som er blevet kontaktet af antidoping-myndigheder".

  • Nationalitet: USA
  • UCI-forkortelse: GRM
  • Hovedsponsors erhverv: GPS-producent, IT
  • Budget 2012: 8,5 millioner euro
  • Sportslig ledelse: Jonathan Vaughters
  • Sportsdirektører: James Barlow, Alan Peiper, Eric van Lancker, Chann McRae, Bingen Fernandez, Geert can Bondt, Charles Wegelius, Johnny Weltz, Garry Beckett