USADA afviser vidnerygter i Armstrong-sag

16x9

Hverken ryttere eller sportsdirektører er endnu blevet dømt i forbindelse med Armstrong-sagen. Så klar er meldingen fra det amerikanske antidopingagenturs (USADA) direktør, Travis Tygart.

”USADA’s efterforskning af doping i cykelsporten fortsætter. Ingen individuelle sager er blevet afsluttet,” siger han i en udtalelse til Velonation.com.

Den hollandske avis De Telegraaf skrev ellers torsdag, at fire amerikanske ryttere, George Hincapie (BMC Racing Team), Levi Leipheimer (Omega Pharma Quick Step) og Garmin – Sharp-rytterne Dave Zabriskie og Christian Vande Velde, er blevet tildelt en karantæne på seks måneder, efter at de har indrømmet dopingbrug i de år, hvor rytterne kørte med Lance Armstrong på US Postal.

I samme forbindelse skulle rytterne have fortalt om det organiserede dopingbrug på holdet, som bl.a. Lance Armstrong og Johan Bruyneel angiveligt stod bag.

Men USADA afviser altså den del af historien, der omhandler karantænerne. Og i samme ombæring advarer det imod at gætte på vidnernes identiteter.

”Ethvert forsøg på at gætte de potentielle vidners identiteter fører kun til upræcise oplysninger i medierne, og at de nævnte udsættes for unødig pression, trusler og intimidering,” siger Travis Tygart.

Også Jonathan Vaughters, team-manager på Garmin-Sharp, skulle have afgivet vidneforklaring, men torsdag afviste han, at hverken han eller hans ryttere har fået en karantæne.

  • Nationalitet: Luxembourg
  • UCI-forkortelse: RNT
  • Hovedsponsors erhverv: Amerikansk elektronikkæde, japansk bilproducent
  • Budget 2012: 18 millioner euro
  • Sportlig ledelse: Johan Bruyneel
  • Sportsdirektører: Luca Guercilena, Kim Andersen, Lars Michaelsen, Jose Azevedo, Dirk Demol, Alain Gallopin