Medie: Tour-rytter anholdt - hotel ransaget

16x9

Noget kunne tyde på, at Tour de France 2012 er ramt af en dopingsag.

I hvert fald skriver det internationale nyhedsbureau Reuters, at den franske Tour de France-rytter Rémy Di Gregorio er blevet anholdt efter en ransagning af Cofidis' rytterhotel i Bourg-en-Bresse på tirsdagens hviledag.

Også medierne sbs og Europe 1 beretter om sagen, hvor to yderligere personer skulle være anholdt. Gregorio er ifølge en kilde i det franske politi blevet overført til Marseille for at blive afhørt i sagen

Sbs.com skriver, at retten i Marseille bekræfter, at der er tale om en dopingsag. Rémy Di Gregorio lå før anholdelsen nummer 35 i klassementet - over 18 minutter efter førende Bradley Wiggins.

Rémy Di Gregorio kørte i sidste sæson for Astana, mens han fra 2005 til 2010 kørte for Française des Jeux - holdet, der i dag hedder FDJ. Hans største bedrifter som cykelrytter var en førsteplads i bjergkonkurrencen i Critérium du Dauphiné i 2007, mens han i 2011 vandt 7. etape af cykelløbet Paris-Nice.

tv2.dk følger sagen.

  • Nationalitet: Frankrig
  • UCI-forkortelse: COF
  • Hovedsponsors erhverv: Onlinebank
  • Budget 2012: 9 millioner euro
  • Sportslig ledelse: Yvon Sanquer
  • Sportsdirektører: Didier Rous, Alain Deloeuil, Stephane Auge, Jean-Luc Jonrond