Fuglsang i krig med RadioShack: Grotesk situation

16x9

Jakob Fuglsang er på vej ud af vagten hos sit hold RadioShack Nissan.

Uoverensstemmelserne fortsætter mellem den danske rytter og stoholdet, der ifølge Fuglsang mangler at udbetale en stor del af hans løn for det seneste år.

"Det er en grotesk, at det er kommet så langt ud, at det er nødvendigt at blande advokater ind i det. Men det er nok bedste at lade dem køre sagen her fra," siger Fuglsang ifølge Ekstra Bladet og undestreger:

"Selvfølgelig vil jeg have mine penge. Der er nok ikke mange, der er villige til at give deres arbejdsgiver så lang snor, som jeg har gjort."

Garanterer lovligt firma
Holdets ejer Leopard S.A. har begrundet den manglende lønudbetaling med, at de mangler dokumentation for, at Jakob Fuglsangs personlige firma, som han ønsker at få pengene overført til, ikke er involveret i hvidvaskning af penge.

Men den forklaring giver Jakob Fuglsang ikke meget for.

"Jeg kan garantere enhver, at mit firma drives på fuldt lovligt vis. Det er en grotesk situation, at jeg ikke har fået min fulde løn og så også skal stå model til sådan en udtalelse," siger han ifølge avisen.

Schleck ønsker ikke at kommentere løn-snak
En anden RadioShack Nissan-rytter, Tour-stjernen Frank Schleck, blev efter søndagens etape spurgt ind til historierne omkring den manglende lønudbetaling. Han reagerede således:

"Vi har læst om det selvfølgelig, men indtil nu har jeg ikke lyst til at kommentere på det. Jeg kan næsten ikke tro, at alt det, der bliver skrevet, er sandt. Så jeg ved det ikke," svarede på spørgsmålet fra cyclingnews.com

Så din bankkonto er OK. Du har fået din løn?

"Det har jeg ingen kommentarer til. Jeg spørger ikke dig om din løn. Hvor meget tjener du? Skal jeg spørge dig om det?"

"Hvis du vil."

"Nej, det vil jeg ikke, for det er ikke respektfuldt. Jeg tror, vi skal lade den ligge der."

  • Nationalitet: Luxembourg
  • UCI-forkortelse: RNT
  • Hovedsponsors erhverv: Amerikansk elektronikkæde, japansk bilproducent
  • Budget 2012: 18 millioner euro
  • Sportlig ledelse: Johan Bruyneel
  • Sportsdirektører: Luca Guercilena, Kim Andersen, Lars Michaelsen, Jose Azevedo, Dirk Demol, Alain Gallopin