Fuglsang vandt Slovenien Rundt

16x9

Jakob Fuglsang forsvarede førertrøjen, da sidste etape af cykelløbet Slovenien Rundt blev kørt søndag.

Med hjælp fra holdkammeraterne på Team Saxo Bank lykkedes det at neutralisere alle udbrud, og derfor blev etapen afgjort i en massespurt, mens danskeren sikrede sig den samlede sejr.

Sloveniens Marko Kump sørgede med etapesejren for jubel på hjemmepublikummet i Novo Mesto.

"Vi har jo set ham i flere år på mountainbike og hans enorme talent i dén disciplin. Så jeg er ikke overrasket over hans potentiale, men mere forundret over hvor hurtigt han har kunnet omstille sig fra mountainbike-disciplinen til landevejen. Udlandet, og især franskmændene er imponerede og overraskede, og de er enormt nysgerrige efter at høre mere om Jakob - særligt efter hans bedrifter under Dauphiné Libéré, hvor han sidder med verdenseliten på et tidspunkt, hvor de er stærkt på vej i tour-form. Tour de Slovenie er et løb, der ligger under Danmark Rundt, når vi taler om prestige, men sværheden af løbet her er højere og måden han kørte første etape vidner om, at der er en stor rytter på vej," lyder det rosende fra sportsdirektør Dan Frost på Team Saxo Banks hjemmeside.

Jakob Fuglsang

Født: 22. marts 1985

Hold: Team Saxo Bank

Kontraktudløb: 2010

Tidligere hold: Team Designa Køkken (2006-2008)

Øvrigt: Vinder af Post Danmark Rundt i 2008 og U/23-verdensmester på mountainbike i 2007