Sport

Holdt vejret i 5 min. og 45 sek.

Lørdag formiddag holdt fridykkeren Ninna Kofod vejret i fem minutter og 45 sekunder. Og det er ny danmarksrekord.

- Det er lidt overvældende, men jeg er meget glad, sagde Ninna Kofod efter rekord-dykket til sporten.tv2.dk.

Rekorden blev sat i forbindelse med DM i fridykning, som Dansk Sportsdykker Forbund og Københavns Fridykker Klub afholder i Bellahøj badet i København i denne weekend.

Superdejlig og afslappende hobby

Selvom kroppen efter nogle minutters dykning reagerer voldsomt med mavekramper på den manglende iltoptagelse, beskriver Ninna Kofod sin sport på følgende måde:

- Det er jo en superdejlig hobby. Hvis man godt kan lide at slappe af og være i vandet og dase rundt og have det dejligt.

Er man slet ikke bange for, at det er farligt?

- Nej, ikke med de sikkerhedssystemer vi har. Selv hvis der sker noget, så sker der ikke noget. Hvis jeg skulle besvime, så er der nogen, der samler mig op med det samme, siger en ubekymret Ninna Kofod.

Mentalt arbejde med sig selv

Den nykårede danmarksrekordholder har kun dyrket disciplinen fridykning i godt et års tid. Men hun har et bud på, hvorfor hun er så god på trods af sin ringe erfaring.

- Konkurrencen mod sig selv er klart en stor del af det. Man skal kunne lide at arbejde med sig selv mentalt. Man skal kunne lide vandet og man skal have vandføling. Man skal ville det.

Og så skal man vel også være god til at holde vejret?

- Nåe ja...

Se billede-reportage fra Ninna Kofods dyk ved at klikke på linket i boksen