Sportens tragiske flystyrt

Onsdag omkom alle pånær én fra det rus-siske ishockeyhold Lokomotiv Yaroslavs på forfærdelig vis, da flyet, der skulle fragte holdet til en udekamp i Minsk, styrtede ned kort efter starten.

Blandt de spillere, der var om bord på flyet, var flere internationale stjer-ner. Holdet havde hele 11 udlændinge i truppen, heriblandt svenskeren Stefan Liv, som har vundet guld med Sverige ved VM og OL.

Det er desværre ikke første gang, at et flystyrt med et udsletter et helt hold fra sportens verden, ligesom det heller ikke er første gang, at nogle af sportens største omkommer på tragisk vis.

1960 - Danske fodboldspillere styrter i døden

Den 16. juli 1960 omkommer otte aktuel-le og potentielle danske OL-landsholds-spillere, da et fly chartret af DBU forulykker kort efter take-off fra Københavns Lufthavn.

Spillerne er på vej til en trænings-kamp i Herning forud for OL-slutrunden i Rom måneden efter, men da flyet bliver fanget i et regnvejr, går det galt.

Tre af de dræbte spillere, Per Funch Jensen, Børge Bastholm Larsen og Arne Karlsen, var forhåndsudtaget til OL-slutrunden.

1970 - Marshall University mister sit football-hold

Den 14. november 1970 er Marshall Universitys førstehold i football på vej hjem efter et nederlag til East Carolina University, da flyet forulykker under indflyvningen.

Alle 75 ombord omkommer, og med et udslettes et helt hold bestående 37 spillere og 5 trænere. Tragedien blev i 2006 filmatiseret i "We are Marshall".

1958 - Tragedien rammer Manchester United

I slutningen af 1950'erne forfører spillerne fra Manchester United - med øgenavnet "Busby Babes" - hele den store fodboldverden.

I starten af sæsonen 1957/1958 spår folk "the treble" til klubben, men det hele får en brat ende den 6. februar 1958.

På vej hjem fra en Europa Cup-kamp i Beograd mellemlander flyet med spillere, ledere og journalister i München for at tanke. Da flyet igen skal på vingerne bliver starten afbrudt to gange på grund af store mængder sne, og tredje gang går det galt.

Landingsbanen stopper, mens flyet fortsætter ind i et hus og bryder i brand. 21 af 44 passagerer dør. Her i blandt otte at de mest lovende fodboldtalenter.