Sport

Gennemførte 35 ironmans på et år

For et år siden blev Kim Greisen landskendt i Danmark efter at have gennemført en 20-dobbelt ironman - 76 kilometers svømning, 3600 kilometers cykling og 844 kilometers løb - på 21 dage i Mexico.

Men det har ikke fået den 39-årige ultramotionist til at slappe mere af i 2011. I løbet af det forgangne år har Kim Greisen gennemført yderligere 15 ironmans plus det løse.

"Jeg er drevet af konkurrencer og skulle have noget at stå op til. Så fik min kæreste den geniale idé, at jeg kunne prøve at gå efter at få verdensrekorden for flest gennemførte ironmans inden for 12 måneder," fortæller Kim Greisen.

Fandt frem til verdensmesteren

Han fik kontaktet den italienske verdensrekordholder, der fortalte, at han i 2006 gennemførte 34 ironmans.

"Så planlagde jeg min sæson ud fra det.

"Jeg gennemførte først Copenhagen Challenge i august. Dernæst en dobbelt ironman i Slovenien, hvor jeg var træt og ukoncentreret om natten og cyklede ind i en kegle. Jeg fik trykket to ribben, men fik slæbt mig igennem.

I oktober blev det til en 10-dobbelt ironman på Sicilien.

Verdensmesteren talte forkert

"Hver morgen klokken ni gik vi i gang. Jeg gjorde det mest for hyggens skyld, mens de andre blæste af sted."

"Men på tredjedagen begyndte folk at lide, og så faldt de langsomt fra. På sjettedagen overtog jeg førstepladsen, og jeg endte med at vinde det hele. Det var helt rart at prøve at stå øverst på skamlen.

Desværre for Kim Greisen viste det sig, at den italienske rekordholder havde talt forkert og faktisk gennemførte 39 ironmans på 12 måneder fra november 2005 og et år frem.

Spørgsmål: Har det så slået dig ud?

Har stadig mod på det

"Overhovedet ikke. Jeg havde egentlig lovet mig selv, at jeg ikke skulle lave mere i stil med den 20-dobbelte ironman. Men i september 2013 afholdes der en konkurrence med en ironman hver dag i 30 dage. Så det forbereder jeg mig til," siger Kim Greisen.

Der er dog meget andet på programmet inden da. Julen bliver brugt i Tanzania, hvor han sammen med kæresten bestiger Kilimanjaro.

I januar skal han klatre på is i Norge, inden der venter en udfordring, der også inkluderer havkajak i Patagonien til februar.