Tour de France 2014

Liquigas-Cannondale

Liquigas-Cannondale har i lang tid være inde i en periode med kontinuitet, og holdets trup er stort uændret i år i forhold til 2011. Vincenzo Nibali og Ivan Basso er i 2012 fortsat de to store italienske stjerner på holdet.

Basso satsede stort på Giro d’Italia, hvor det lidt skuffende blev til en femteplads. ”Den Smilende Dræber” er i Touren med som hjælper for Nibali, der har bygget sæsonen op om det franske etapeløb, og både Nibali selv og Liquigas-Cannondale satser på en absolut topplacering i klassementet.

I forårssæsonen var den kun 22-årige slovak Peter Sagan det store navn for Liquigas-Cannondale, og han kørte først over stregen i blandt andre løbene Tre Dage Ved Panne og Tour of California. Trods Sagans unge alder er der store forventninger til ham i Tour de France.

En mand man egentlig ikke har de store forventninger til, men som ofte viser sig frem på den ene eller den anden måde, er all-rounderen Daniel Oss. Og mon ikke italieneren også vil gøre sig bemærket i Tour de France.

Holdet blev grundlagt i 1999 under navnet Liquigas, og efter lang tid i den næstbedste række rykkede holdet i 2005 op i Pro Touren.  Firmaet Liquigas leverer flydende gasprodukter i Italien, og Cannondale er en cykelproducent.

LIQUIGAS-CANNONDALES TOUR HOLD

 • 51  Vincenzo Nibali (Ita)
 • 52  Ivan Basso (Ita)
 • 53  Federico Canuti (Ita)
 • 54  Kristijan Koren (Slo)
 • 55  Dominique Nerz (Ger)
 • 56  Daniel Oss (Ita)
 • 57  Peter Sagan (Svk)
 • 58  Sylvester Szmyd (Pol)
 • 59  Alessandro Vanotti (Ita)

FAKTA: LIQUIGAS-CANNONDALE

 • Nationalitet: Italien
 • UCI-forkortelse: LIQ
 • Hovedsponsors erhverv: Gasselskab, amerikansk cykelproducent
 • Budget 2012: 9 millioner euro
 • Sportslig ledelse: Stefano Zanatta
 • Sportsdirektører: Dario Mariuzzo, Mario Scierea, Alberto Volpi, Stefano Zanatta, Paolo Slongo, Biagio Conte