Tour de France

Lotto Belisol Team

Det belgiske hold stiller op i til Tour de France med en meget spændende trup, og holdet har ambitioner både i massespurterne og i klassementet. Også selvom man har mistet Philippe Gilbert i forhold til sidste år.

Andre Greipel er manden, der skal vinde spurterne, og han er som udgangspunkt førsteudfordrer til Mark Cavendishs sprintertrone i Touren. Tyske Greipel vandt sidste år sin første etape i Tour de France, da han slog Cavendish i en ren spurt på 10. etape, og hos Lotto-Belilsol håber man, Greipel kan gentage den bedrift. Greipel har allerede kørt først over stregen et hav af gange i 2012, blandt andet i Tour of Oman, Tour Down Under og Tour of Belgium.

I klassementet er Jürgen Van Den Broeck det største håb. Han måtte trække sig fra løbet sidste år, efter han var impliceret i samme styrt som Alexandre Vinokourov på en våd nedkørsel. Men i 2010 beviste Van Den Broeck sit talent, da han blev nummer fire i klassementet, og målet i 2012 er en podieplacering.

27-årige Jelle Vanenderet kom stort set ud af ingenting, da han sidste år vandt 14. etape i Pyrenæerne og tog den prikkede bjergtrøje, som han havde frem til 19. etape. I år kan Vanenderet ikke komme ud af ingenting, for mange har store forventninger til ham, og mange blikke vil gå hans vej.

Til at binde det hele sammen har Lotto-Belilsol Lars Bak. Danskeren skal med sin store motor og sit store fighterhjerte hjælpe Van Den Broeck, Vanenderet og Greipel til succes, og Bak skal altså ikke, som i Giroen, køre sin egen chance.

Lotto-Belilsol kører i 2012 på licensen fra det hold, der i 2011 hed Omega Pharma-Lotto.

LOTTO-BELILSOLS TOUR-HOLD:

 • 111  Jurgen Van Den Broeck (Bel)
 • 112  Lars Ytting Bak (Den)
 • 113  Francis De Greef (Bel)
 • 114  Andre Greipel (Ger)
 • 115  Adam Hansen (Aus)
 • 116  Gregory Henderson (NZl)
 • 117  Jurgen Roelandts (Bel)
 • 118  Marcel Sieberg (Ger)
 • 119  Jelle Vanendert (Bel)

FAKTA: LOTTO-BELISOL

 • Nationalitet: Belgien
 • UCI-forkortelse: LTB
 • Hovedsponsors erhverv: Belgisk lotteri, vindues- og dørproducent
 • Budget 2012: 10 millioner euro
 • Sportslig ledelse: Marc Sergeant
 • Sportsdirektører: Herman Frison, Jean-Pierre Heynderickx, Marc Wauters, Bart Leysen, Michiel Elijzen, Mario Aerts