Tour de France 2014

Omega Pharma-QuickStep

Selvom holdets sponsor Omega Pharma er en medicinalproducent, har der ikke været meget brug for førstehjælp i 2012 for det belgiske mandskab.

Tom Boonen har sørget for sejr på sejr til Omega Pharma-QuickStep, og specielt solosejren i Paris-Roubaix har imponeret alle. Men Boonen er ikke med i Tour de France.

Det er til gengæld Tony Martin. Tyskeren skulle finde sig et nyt hold, da HTC lukkede ned, og i Belgien er man glade for, valget faldt på Omege Pharma-QuickStep.

Tony Martin er en fremragende enkeltstartkører, hvilket han for eksempel beviste sidste år, da han vandt enkeltstarten på Tourens næstsidste dag. Kan 27-årige Martin fra Cottbus også få slæbt sin krop hæderligt over bjergene i dette år Tour, vil han være en topkandidat til podiet i Paris. Specielt på grund af de næsten 100 kilometer enkeltstartskilometer på årets rute.

En anden podiekandidat er Levi Leipheimer - den stærke amerikaners forår har været plaget af styrt, men han plejer altid at blande sig i toppen i Touren.

Peter Velits, der blev nummer to i Vuelta a Espana i 2010, bør også nævnes. Han satsede stort på Touren sidste år, men det blev blot til en 19. plads, og det resultat ønsker slovakken at forbedre.

I sportsdirektørbilen har Omega Pharma-QuickStep danskeren Brian Holm siddende. Holm har de seneste år haft stor succes på HTC, og det er som om, succesen følger den tidligere Tour de France-rytter.

FAKTA: OMEGA PHARMA-QUICKSTEP

  • Nationalitet: Belgien
  • UCI-Forkortelse: OPQ
  • Hovedsponsors erhverv: Lægemiddelvirksomhed, gulvbelægning
  • Budget 2012: 13 millioner euro
  • Sportslig ledelse: Wilfired Peeters
  • Sportsdirektører: Davide Bramati, Brian Holm, Wilfired Peeters, Jan Schaffrath, Rik van Slycke, Tom Steels