Tour de France 2014

Sky Procycling

Sky Procycling er sponseret af den britiske mediegigant Sky, og holdet har et meget stort budget sammenlignet med de fleste andre hold på World Tour’en. Sky skulle angiveligt have smidt 300 millioner kroner efter cykelprojektet. Da holdet blev stiftet i februar 2009 var målsætningen klar: ”Vi vil vinde Touren indenfor de næste fem år med en britisk rytter,” udtalte man.

Det helt store spørgsmål på det britiske storhold forud for Tour de France 2012 er, hvem der bliver kørt mest for. Supersprinteren Mark Cavendish eller klassementrytteren Bradley Wiggins.

Det er et luksusproblem af de helt store, og sikkert er det, at hverken Cavendish eller Wiggins vil have otte hjælpere dedikeret til dem, som de ville have haft på stort set alle andre Tour-hold.

27-årige Mark Cavendish har allerede vundet 20 etaper i Tour de France, og spørgsmålet er, hvor meget hjælp han overhovedet har brug for i spurterne. For hvis han rammer topformen, er han en lige over alle andre sprintere i Tour-feltet.

Hvis man kigger på målsætningen, der blev sat, da holdet blev stiftet, er det ikke Mark Cavendish, som skal opfylde den. Det er derimod håb Bradley Wiggins. 32-årige Wiggins har gennemgået en udvikling fra tempokonge på banen til at være en meget konkurrencedygtig rytter på de højeste tinder, og eftersom han ikke har glemt det der med at køre hurtigt i kampen mod uret, må Wiggins betegnes som en af de helt store favoritter til den samlede Tour-sejr.

SKY PROCYCLINGS TOUR-HOLD:

 • 101  Bradley Wiggins (GBr)
 • 102  Edvald Boasson Hagen (Nor)
 • 103  Mark Cavendish (GBr)
 • 104  Bernhard Eisel (Aut)
 • 105  Christopher Froome (GBr)
 • 106  Christian Knees (Ger)
 • 107  Richie Porte (Aus)
 • 108  Michael Rogers (Aus)
 • 109  Kanstantsin Siutsou (Blr)

FAKTA: SKY PROCYCLING

 • Nationalitet: Storbritanien
 • UCI-forkortelse: SKY
 • Hovedsponsors erhverv: Medie-selskab
 • Budget 2012: 15 millioner euro
 • Sportslig ledelse: Sean Yates
 • Sportsdirektører: Kurt-Asle Arvesen, Steven De Jongh, Marcus Ljungqvist, Servais Knaven, Nicolas Portal