Tour de France 2014

Rolf om danskerne: Han kan tage trøjen

Team Saxo Banks danske klatre-knøs Chris Anker Sørensen ser ud til at få friere hænder, end han er vant til at have i Tour de France, fordi holdet stiller op uden den karantæneramte kaptajn Alberto Contador.

”Jeg håber, at Chris Anker, med det frie spil han formentlig får, med lidt held og dygtighed kan være med i kampen om den prikkede bjergtrøje. Men han skal lige løfte sig et niveau mere. Det kræver, at han kommer ud på nogle lange, hårde togter på bjergetaperne fra starten. Men han kan gå efter den trøje,” vurderer TV 2 Sportens cykelekspert Rolf Sørensen.

”Der er en reel mulighed for, at han kan tage bjergtrøjen. Hvis han går efter det, så tror jeg, at han kommer i top tre-fem stykker i bjergkonkurrencen, men det er spørgsmålet, om der er et par stykker, der er for skarpe for ham. Hans situation er jo den, at der er nogle af de ryttere, der kører efter bjergtrøjen, der er lidt skarpere og hurtige, når de kommer frem til toppen af et bjerg.”

”Men han bliver formentlig meget synlig, og han skal tage initiativet og prøve selv. Nogle gange skal det være lidt hovedkulds, fordi han har svært ved at sidde med de to bedste, når de kører opad til slut.”

Synlighed frem for alt for Chris Anker

Vigtigst for den danske bjergged, der ifølge Rolf Sørensen må ses som outsider til at tage den samlede sejr i bjerg-konkurrencen, er det at vise det danske og Team Saxo Banks flag mest muligt frem i løbet af de tre uger på en franske landeveje.

”Jeg håber, at han i år kan bruge sin kræfter rigtigt. Sidste år brugte han mange kræfter på at passe på Contador i vind og på flad vej, og det er for hårdt for ham. Da manglede han de kræfter, da det gik op af. ”

”I klassementet kan det godt være, at han kan blive nummer 15-17 stykker sammenlagt, men det lægger man ikke rigtig mærke til, så han må hellere tage nogle chancer, synes jeg. Køre efter en etapesejr og køre efter den prikkede trøje. Sidde derude en hel dag og så gå ned med støvlerne på, når det ikke bliver til noget. Men det er altså mere værd,” vurderer Rolf Sørensen.

”Den prikkede trøje er selvfølgelig utrolig prestigefyldt, men den kan også gøre, at man sætter sig i en situation, hvor man ikke kan køre efter en etapesejr, fordi han så skal bruge kræfterne på nogle andre tidspunkter.”

TEAM SAXO BANK-TINKOFF BANKS TOUR-HOLD:

  • 171  Jonathan Cantwell (Aus)
  • 172  Juan José Haedo (Arg)
  • 173  Karsten Kroon (Ned)
  • 174  Anders Lund (Den)
  • 175  Michael Mørkøv (Den)
  • 176  Nick Nuyens (Bel)
  • 177  Sergio Paulinho (Por)
  • 178  Chris Anker Sørensen (Den)
  • 179  Nicki Sørensen (Den)