Tour de France 2014

Rolf om danskerne: Allrounder i verdensklasse

Lotto-Belisol-rytteren Lars Bak var den første dansker, der fik en billet til årets Tour de France. Med blandt meget andet sin imponerende indsats for HTC Highroad i sidste års udgave af touren og sin flotte etapesejr i det nyligt overståede Giro d’Italia har Silkeborgenseren kørt sig ind på den internationale cykelscene som en af de mest eftertragtede ryttere, mener TV 2 Sportens cykelekspert Rolf Sørensen:

”Der er ikke nogen hold, der ikke vil have en som Lars Bak. Han er en af de stærkeste allroundere overhovedet. Både når det er fladt og når det går op og ned. Hans svageste side er jo op af de helt høje bjerge, men indtil de kommer, kan han alt,” siger Rolf Sørensen om Lars Bak.

”Han er en af de allerbedste i den rolle. Det er der ingen tvivl om. Han er en af de absolut stærkeste,” uddyber Rolf Sørensen.

Skal hjælpe både den ene og den anden

Den danske allround-rytter, der blandt andet viste sig frem på sidste års sidste etape på champs elysees i Paris, får dog ikke store muligheder for at køre sin egen chance på de franske landeveje de kommende uger.

Ifølge Rolf Sørensen er rollen som hjælperytter krystalklar for Lars Bak, der skal hjælpe holdets tyske sprinter André Greipel og klassementshåbet Jurgen van den Broeck – ikke mindst fordi han er en af de allerbedste i verden til lige præcis den rolle.

”Det er jo for Greipel først og fremmest. Så det bliver lidt samme rolle som sidste år. En lille smule splittet, fordi han også har ven den Broeck, der kører klassement. Så en dobbeltrolle til en super-hjælperytter, og den vil han udfylde lige så godt som sidste år, det er jeg ret sikker på,” siger Rolf Sørensen.

Hvis sol og måne står rigtigt

Som arbejdshest allerforrest i det store tour-felt kommer vi altså uden megen tvivl til at se mest til Lars Bak, men det kan lade sig gøre med endnu en triumf for den hårdtarbejdende dansker, der vandt 12. etape i Giro d’Italia, vurderer Rolf Sørensen:

”Som han selv har sagt: Hvis sol og måne står rigtigt, og han får frit lejde en dag, så rammer han et udbrud, og det er han dygtig til, og så kan han godt vinde en etape alligevel. Han får en mere bunden rolle end i Giroen, så det hele skal flaske sig for ham, og han skal være meget heldig, for at det lykkes at få en etapesejr. Men han er så stærk, at det er stadig muligt for ham.”

”Men det er en rytter, vi kommer til at se, selvom han ikke kommer til at vinde en etape. Han bliver en, vi kommer til at snakke om, fordi han kommer til at gøre en forskel i nogle situationer. ”

FAKTA: LOTTO-BELISOL

 • Nationalitet: Belgien
 • UCI-forkortelse: LTB
 • Hovedsponsors erhverv: Belgisk lotteri, vindues- og dørproducent
 • Budget 2012: 10 millioner euro
 • Sportslig ledelse: Marc Sergeant
 • Sportsdirektører: Herman Frison, Jean-Pierre Heynderickx, Marc Wauters, Bart Leysen, Michiel Elijzen, Mario Aerts

LOTTO-BELILSOLS TOUR-HOLD:

 • 111  Jurgen Van Den Broeck (Bel)
 • 112  Lars Ytting Bak (Den)
 • 113  Francis De Greef (Bel)
 • 114  Andre Greipel (Ger)
 • 115  Adam Hansen (Aus)
 • 116  Gregory Henderson (NZl)
 • 117  Jurgen Roelandts (Bel)
 • 118  Marcel Sieberg (Ger)
 • 119  Jelle Vanendert (Bel)