Tour de France 2014

Saxo Bank pressede Riis for en co-sponsor

Saxo Bank deler nu hovedsponsorat for Bjarne Riis' cykelhold med Tinkoff Bank, og det har været afgørende for Saxo Banks fortsatte engagement med Riis, at han var i stand til at finde en co-sponsor. Det fortæller bankens direktør, Lars Seier Christensen.

"Det har været vigtigt for os - det har vi sagt til Riis - at der var en co-sponsor i 2013," siger direktøren.

Med en co-sponsor er der gode chancer for endnu mere synlighed, da Bjarne Riis kan sammensætte et endnu stærkere hold til næste sæson.

Delt synlighed

"Cykling er interessant, fordi man kan have to sponsorer, der får en væsentlig effekt ud af sponsoratet. Det giver samlet set en bedre pakke i form af kvalitet, budget og så videre, og det har vi gerne villet."

"Det havde vi tidligere med Sungard, CSC og kort med IT Factory - men lad os glemme det - så det er ikke nyt for os at dele sponsoratet, og derfor er vi glade for at få muligheden igen," siger Lars Seier Christensen.

Til trods for de manglende resultater i 2012 er Saxo Bank-direktøren ikke utilfreds med årets første seks måneder, hvor holdets kaptajn Alberto Contador har siddet uden for på grund af en dopingkarantæne.

" Vi er i den ulykkelige situation, at vi har bygget hele holdet op omkring verdens bedste rytter."

"Man kan ikke spille på to-tre kort, som vi gjorde tidligere, når man har ansat verdens bedste på holdet, så når han ikke er der, så er det op ad bakke."

"Man kan ikke brokke sig over resultaterne, for holdet er ikke skruet sammen til at lave resultater uden Contador," mener Lars Seier Christensen.

Saxo Bank har været engageret som sponsor for Bjarne Riis' cykelhold siden sommeren 2008. Contadors karantæne udløber i august, hvilket betyder, at han kan stille til start i årets Vuelta a España.

FAKTA: TEAM SAXO BANK-TINKOFF BANK

  • Nationalitet: Danmark
  • UCI-forkortelse: SAX
  • Hovedsponsors erhverv: Dansk bank, russisk bank
  • Budget 2012: 9 millioner euro
  • Sportslig ledelse: Bjarne Riis
  • Sportsdirektører: Dan Frost, Tristan Hoffman, Philippe Mauduit, Bradley McGee, Nick Gates, Fabrizio Guidi