EM i fodbold (M)

Portugals træner: Vi kommer ud at løbe

De portugisiske fodboldspillere skal forvente at komme til at løbe en helt masse kilometer, når de står over for Spanien i EM-semifinalen onsdag aften.

Holdets træner Paulo Bento er nemlig overbevist om, at spanierne vil have bolden mest. Derfor handler det for Cristiano Ronaldo og resten af det portugisiske hold om at bevare roen, mener Bento.

"Vi vil gerne have bolden, men vi spiller mod et hold, der har spillet bedre end alle de hold, vi har mødt."

Tidligere vundet storsejr

"Det kommer til at kræve tålmodighed. Vi ved, hvad vi skal gøre. Vi skal sætte modstanderne under pres på de rigtige steder på banen," lyder planen fra Paulo Bento, der med sine 43 år er EM's yngste træner.

Blot to måneder efter sin tiltrædelse i efteråret 2010 viste Bento, at han ved, hvordan man får skovlen under de forsvarende europa- og verdensmestre.

I en venskabskamp besejrede Portugal spanierne med de bemærkelsesværdige cifre 4-0 - spaniernes største nederlag siden 1963.

Helt anden kamp

"Mange af spillerne, der var med for to år siden, er med i truppen endnu. Men det bliver en fuldstændig anden kamp," siger Paulo Bento ifølge AFP.

Med en sejr kommer Portugal for anden gang i landets historie i en EM-finale. Den første blev for otte år siden tabt til Grækenland.

Planen er klar, og den portugisiske træner forventer, at han spillere i perioder kommer til at løbe rundt i spanske kombinationer.

"Vi skal være i balance i 90 minutter. Når chancen for at slå kontra byder sig, skal vi slå til," kræver Bento.

PORTUGAL

EM-deltagelse: Sjette gang Bedste placering: Sølv i 2004 Landstræner: Paulo Bento

Kampe i gruppespillet (B):

9. juni mod Tyskland 13. juni mod Danmark 17. juni mod Holland