Tour de France 2014

Rolf om danskerne: Bedste bud på etapevinder

Team Saxo Bank stiller til start i årets Tour de France med fire danske ryttere, der hver især får god mulighed for at køre deres egen chance og derfor er chancerne for en dansk etapesejr formentlig større, end den har været de foregående år.

Den ældste og mest rutinerede af danskerne, Nicki Sørensen, er det mest oplagte skud i bøssen, mener TV 2 Sportens cykelekspert Rolf Sørensen.

”For mig at se er det vores bedste bud på en dansk etapevinder. Hvis han har det niveau, som han har, når han er bedst, så skal han nok være der, når den første halvdel af løbet er overstået,” siger Rolf Sørensen og tænker tilbage på Touren 2009, hvor den 37-årige Saxo Bank-rytter kørte først over stregen på 12. etape:

Helt frit lejde til en dansk triumf

”Han skal udfylde en rolle, som da vi så ham vinde for et par år siden i Vittel,” vurderer Rolf Sørensen helt enkelt og giver dermed Nicki Sørensen gode chancer for at få helt frit spil til at køre efter en gentagelse, fordi Team Saxo Bank stiller uden en klassementsrytter.

”Så han skal sidde og spare sig den første uges tid, passe på sig selv, komme let igennem det, og så skal han tage de der tre-fire etaper, hvor han siger ’Her skal jeg prøve at vinde.’”

Sidder de rigtige steder i feltet

Og det er faktisk slet ikke usandsynligt, at Saxo Banks formstærke allrounder kan snyde alle de andre håbefulde Tour-ryttere på en af de mindre kuperede etaper, mener Rolf Sørensen, der ser et stort lys i Nicki Sørensen, selvom han efterhånden er en ældre herre.

”Han er blevet bedre og bedre og klogere og klogere med årene. Han kan lidt af det hele faktisk, både køre hæderligt godt op, og han kører nogle hæderligt gode enkeltstarter, og han har fået så meget erfaring, så han sidder de rigtige steder stort set altid,” lyder roserne fra Rolf Sørensen.

Følg Nicki Sørensen og de fire andre danskere både på TV 2 og her på tour.tv2.dk, når Tour de France starter med prologen på lørdag.