Tour de France 2014

Medie: Kosmetikfirma sponsor for nyt Schleck-hold

Rygterne om, at Andy og Fränk Schleck er på vej mod en skilsmisse fra det luxembourgske hold Team RadioShack – Nissan, tager til i styrke.

Ifølge nyhedsbureauet DPA vil kosmetikfirmaet Alpecin sponsorere et nyt tysk-baseret storhold, som vil blive bygget op om brødrene Schleck og tyske profiler som Jens Voigt og Linus Gerdemann.

De luxembourgske stjerner vil også bringe deres mentor, danske Kim Andersen, med over på det nye hold, hvor han vil få en rolle som sportslig chef – samme rolle, han havde på Leopard – Trek-holdet sidste år

Det tyske kosmetikfirma har før involveret sig med cykelstjerner. Tidligere på året lancerede Alpecin en reklamekampagne med den tidligere Tour de France-vinder Jan Ullrich som frontfigur for et hårprodukt under sloganet ”doping til dit hår”.

Også den amerikanske cykelproducent Trek siges at være klar til at lægge millioner på bordet for at blive sponsor på det nye storhold.

Utilfreds med fusion

Det er ellers mindre end to år siden, at brødrene Schleck var med til at starte Leopard – Trek-holdet op. Forud for denne sæson blev det dog lagt sammen med det amerikanske RadioShack-hold, og det er den fusion, der skulle have gjort brødrene utilfredse, har den franske avis L’Equipe tidligere skrevet.

Det står i hvert fald klart, at holdet har været ramt af flere kontroverser i denne sæson. Blandt andet har holdets ledende sportsdirektør, Johan Bruyneel, været i offentlige diskussioner med Schleck-brødrene.

Desuden har tre ansatte på holdet indgivet en officiel klage til UCI over manglende løn – en sag, der nu bliver undersøgt af revisionsfirmaet Ernst & Young.