Presset AGK afhængig af klubejer

Som sporten.tv2.dk kunne fortælle i sidste uge, så lurer uroen i kulissen hos AG København. Trods stor sports­lig succes, så taber den københavnske mesterklub hver måned penge.

Ekstra Bladet har fået indsigt i hånd­boldklubbens budgetter, og indtægterne kan ifølge avisen slet ikke dække de sto­re månedlige udgifter på 10-12 millioner kroner til blandt andet lønninger.

Klubejer Jesper Nielsen har hidtil reddet klubben økonomisk, men han regner med, at AGK snart giver overskud.

Positiv udmelding
"Det er klart, at jeg har store forpligtigelser lige nu, og at klubben er afhængig af mig. Men vi forventer sorte tal allerede i år, så det går fremad," siger Jesper Nielsen til Ekstra Bladet.

Klubejeren er ifølge avisen på pengejagt og har forsøgt at få udbetalt 50 millioner kroner, som han har til gode hos kapitalfonden Axcel efter salget af smykkevirksomheden Pandora. Det blev dog afvist, da de først bliver udbetalt i 2015.

"Det helt store problem er, at Jesper Nielsen ikke har nogen løbende indtje­ning. Til gengæld koster blandt andet håndboldklubben ham mange penge hver måned. Det er en uholdbar situation," siger revisor Alfred Grinderslev.

Spænder livremmen ind
Jesper Nielsen erkender, at han lige nu ikke tjener penge.

"Det er klart, at jeg ikke har nogen løbende indtægter i mine firmaer. Oprindeligt var det meningen, at jeg skulle være i Pandora til 2015. Men sådan skulle det ikke være."

"Men jeg er en gadedreng fra Glostrup. Jeg behøver ikke tjene en kvart milliard om året. Mindre kan sagtens gøre det," siger Jesper Nielsen til Ekstra Bladet.

AG København havde i 2011 et underskud på 44,8 millioner kroner.