Tour de France

Babyalarm: Cancellara forlader Touren

Fabian Cancellara stiller ikke til start på torsdagens 11. etape i Tour de France. Schweizeren tager hjem til Bern for at være hos sin kone, der ventes at føde om et par dage.

”Beslutningen om at tage hjem har været sværere end man måske skulle tro. Men jeg er ikke kun en cykelrytter, jeg er også en ægtemand og far med et barn på vej. Det er mit ønske at være til stede når min kone føder vores andet barn," siger Radioshack-Nissan-rytteren i en pressemeddelelse.

Enkeltstartseksperten, der fik en enkelt uge i gult, har ikke lagt skjul på, at han ville gøre hvad som helst for at komme hjem til familien, når fødslen nærmede sig. På tirsdagens hviledag berettede flere danske og internationale medier, at Cancellara var færdig i Touren, men den historie blev afkræftet her på tour.tv2.dk

På vej hjem til Schweitz kan Cancellara se tilbage på en Tour, der bød en etapesejr på årets prolog. En sejr, som han efterfølgende dedikerede til sin gravide kone.

FABIAN CANCELLARA

  • Hold: RadioShack-Nissan
  • Land: Schweiz
  • Alder: 31 år
  • Tour de France-etapesejre:7
  • Har vundet Milano-San Remo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix
  • UCI-sejre i alt: 74