Tour de France 2014

Rolf om Alpe-slag: En meget ekstrem etape

Der har været bjerge og udfordringer indtil nu i Tour de France. Men ingen så store som dem, der venter torsdag, mener TV 2 Sportens cykelekspert Rolf Sørensen.

"Det er jo ganske enkelt kongeetapen i Alperne. Det er der ingen tvivl om," siger Rolf Sørensen og forklarer:

"Den er kort og intensiv med to bjerge uden for kategori og så afslutning op ad en katogiri 1-stigning."

Måske den sværeste i hele Touren

Rytterne skal passere intet mindre end fire bjerge på 148 kilometer. Først Col de la Madeleine og Col de la Croix de Fer, som begge er uden for kategori. Så Col du Mollard, som er en kategori 2-stigning. Og til sidst slutte på kategori 1-bjerget La Toussuire.

"Så det er en af de sværeste etaper i hele Touren faktisk. Hvis ikke DEN sværeste. Det er nogle af de allerhårdeste og længste bjerge, så det er en meget ekstrem etape, og den er kun 148 kilometer lang, så det bliver meget intenst," vurderer Rolf Sørensen, der tror, at de helt store kanoner kommer til at køre om etapesejren.

"Jeg tror sagtens, der kan køre et udbrud, men jeg tror ikke, at det holder hjem. Det bliver klassementsfolkene, der skal køre om etapesejren, tror jeg. Altså Evans, Froome, Nibali, Menchov og så videre. Og selvfølgelig Wiggins også."

11. ETAPE, 12. JULI

  • Start: Albertville
  • Mål: La Toussuire-Les Sybelles
  • Distance: 148 km
  • Starttidspunkt: 13:05 
  • Forventet i mål: 17:33 (ved 35 km/t)
  • TV 2 sender fra: 12:15