Tour de France 2014

Bjarne forklarer: Chris Anker måske færdig i Touren

Pludselig kom meldingen på dagens etape, at Chris Anker Sørensen var styrtet.

Ingen TV-billeder dokumenterede episoden. Billeder viste efterfølgende blot, at Chris Anker Sørensen blødte voldsomt fra sin venstre hånd. Her kommer den foreløbige melding fra Chris Ankers chef Bjarne Riis:

"Han mister vildt meget blod, og det er en kæmpe lap - hele den nederste del af fingeren er revet op, så han skal syes," siger Riis

Det står ikke ret godt til

"Det er desværre ikke ret godt. Hans to fingre er fuldstændig revet af, og han er nødt til at komme til Toulouse på hospitalet, hvor han skal have en operation. Det er status lige nu, og jeg vil ikke sige endnu, om han er i stand til at køre videre."

"Det er jo vanvittigt. Jeg har lige set hans fingre, og det ser ikke godt ud. Det er fantastisk, at han har kunnet køre videre," siger Riis og svarer på spørgsmålet, om han er skuffet over, at det koster muligheden for en etapesejr:

"Skuffet, det ved jeg ikke. Jeg kan ikke være skuffet over Chris, for han gør det fantastisk og kæmper under de omstændigheder. Det er flot. Ærgerligt, ja. Skuffet, det er noget andet."

Fik en avis ind i forhjulet

Uheldet skete, da Chris Anker Sørensen sad i udbrud forrest på etapen. Uheldet skete ifølge Riis, fordi en af de andre ryttere i udbruddet dummede sig med en avis.

"Han var uheldig. Han sidder i det perfekte udbrud, som han skulle og som vi havde aftalt. Og så kaster den rytter, der sidder foran ham, en avis ind i forhjulet på ham. Så vil han tage den væk, og så får han hånden i klemme. Han får en kæmpe flænge på sin finger og mister en masse blod."

"Han vil flytte papiret, og så får han fingeren ind i hjulet. Jeg tror, han sprænger tre eger i hjulet ved det, så det var uheldigt. Men han kæmper fantastisk igen," siger Bjarne Riis.