Tour de France 2014

Blødende Chris Anker gik ned - Valverde vandt

Den danske bjergged Chris Anker Sørensen forpassede på torsdagens 17. etape i dette års Tour de France endegyldigt muligheden for at vinde den prikkede bjergtøje. En uheldig episode, hvor danskeren fik sine fingre i klemme i sit eget hjul tidligt på etapen, kostede for Team Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren, der ikke kunne sidde med rivalen til bjergtrøjen, Thomas Voeckler.

Imens gjorde spanske Alejandro Valverde flot figur, snød favoritterne og vandt årets sidste bjergetape i Tour de France fra Bagnères-de-Luchon til Peyragudes. Valverde sad med i et udbrud og kunne til sidst køre alene i mål, selv om både Bradley Wiggins i den gule førertrøje og hans løjtnant Chris Froome sad og jagtede spanieren.

Den jagt blev dog også noget af et komisk syn, da de to satte konkurrenten Vincenzo Nibali fra Liquigas og kørte alene af sted. Her kørte Froome så stærkt, at han satte sin kaptajn. Flere gange stoppede han op og vendte sig rundt og sagde noget til Wiggins, mens Wiggins blot kæmpede for at hænge på. Froome så særdeles frustreret ud, og med den attitude får de to noget at snakke om i holdbussen efter etapen.

Med danske øjne blev det lidt af en skuffende etape, da Chris Anker Sørensen midt i et udbrud kom til skade med hånden, efter han fik den i klemme i forhjulet. Han fik en flænge på fingeren.

TEAM SAXO BANK-TINKOFF BANKS TOUR-HOLD:

  • 171  Jonathan Cantwell (Aus)
  • 172  Juan José Haedo (Arg)
  • 173  Karsten Kroon (Ned)
  • 174  Anders Lund (Den)
  • 175  Michael Mørkøv (Den)
  • 176  Nick Nuyens (Bel)
  • 177  Sergio Paulinho (Por)
  • 178  Chris Anker Sørensen (Den)
  • 179  Nicki Sørensen (Den)