Sport

Nyegaard revser forsvaret - og uddeler bundkarakter

Bent Nyegaard var fint tilfreds med, at det danske hold vandt kampen mod Tjekkiet mandag eftermiddag. Men så er det også ved at være slut med det positive.

TV 2 Sportens ekspert var langt fra glad for det danske holds arbejde i forsvaret - og heller ikke for bagspilleren Stine Jørgensens indsats. Hun må således nøjes med et tretal i Bent Nyegaards karakterbog. Til gengæld er der en flot karakter til målvogteren Sandra Toft.

Se alle karaktererne her nedenunder.

 • Sandra Toft

  Hun har godt nok mange redninger - 20 på 50 forsøg. Hun står på 40 procent og fgalder ind imellem lidt ned - men hun holder altså Dammark inde i kampen i perioder. Og finder mange store redninger frem fra posen. Det er skarpt, og hun har virkelig en afgørende betydning.

  Bedømmelse: 9

 • Cecilie Greve

  Hun er udenfor bedømmelse, da hun ikke spillede.

  Bedømmelse: UB

 • Line Jørgensen

  Hun er så småt ved at vende tilbage rent skudmæssigt. Det bliver bedre og bedre fra kamp til kamp. Hun startede EM skidt, men har oppet sig. Banker syv ind og kæmper med hud og hår i forsvaret. Flot.

  Bedømmelse: 8

 • Louise Burgaard

  Kunne ikke følge op på sin fremragende præstation fra sidst. Spillede nølende og usikkert og kom aldrig i sving. Hun kæmper for det forsvarsmæssigt, og det er ganske flot, men angrebsmæssigt var hun godt nok skidt kørende.

  Bedømmelse: 5

 • Kristina Kristiansen

  Det var Mulle, når hun er allerbedst. Og så var det Mulle med nogle af de begrænsninger, hun også har. Men hun fik styr på angrebsspillet og samarbejdet med Mette Gravholt. Enkelte forsvarsmæssige problemer. Mens hun laver nogle super assist, så laver hun altså også nogle store tekniske fejl. Så den samlede pakke giver et syvtal.

  Bedømmelse: 7

 • Lotte Grigel

  Hun kan ikke komme tilbage på et stabilt niveau. Det bliver for meget med ting, der ikke rigtig bliver til noget eller spil, der ender i fejl. Og så har hun fortsat problemer i forsvarsarbejdet. Vi er nødt til at holde hende nede på et femtal.

  Bedømmelse: 5

 • Stine Jørgensen

  Stine Jørgensen fortsætter sin op- og nedture. Og den her gang var det altså nede. Det var 0 scoringer på 5. Og hun skyder altså klart ved siden af mål flere gange. Hun mangler timing i sit spil. Så vi er helt dernede på et tretal.

  Bedømmelse: 3

 • Pernille Larsen

  Kom gudskelov ind i kampen på det helt rigtige tidspunkt. Blandt andet takket være hende tog Danmark føringen. Hun var også okay i forsvaret, men skulle bruge lang tid til at finde modet til at blive matchvinder.

  Bedømmelse: 7

 • Marianne Bonde

  Det var bare ikke godt. Hun har forsvarsproblemer. Der var mange kombinationer inde centralt, som hun havde svært ved at håndtere, og så brænder hun en helt fri chance på et tidspunkt. Hun bliver aldrig den styrende forsvarskaptajn, vi havde håbet på.

  Bedømmelse: 5

 • Susan Thorsgaard

  Det var ikke Thorsgaards kamp. Hun kom aldrig rigtig med. Og det hang ikke sammen. I dag var hun der bare ikke, og det er også klart, at det bliver ikke lettere af, at hun nu er fravalgt i forsvaret. Så hun får ikke glæde af den der timing i at være en del af det hele.

  Bedømmelse: 5

 • Ann Grete Nørgaard

  Hun får 10 for sin angrebskamp, der var rigtig flot. Og så får hun 6 for sin forsvarsmæssige indsats, hvor hun fortsat laver for mange fejl. Det giver altså et snit på 8.

  Bedømmelse: 8

 • Mie Augustesen

  Kunne ikke følge op på sin fine kamp mod Makedonien - hun får fem, fordi hun brændte de eneste chancer, hun havde. Hun havde heller ikke den forsvarsmæssige styring. En under middel kamp for Mie Augustesen.

  Bedømmelse: 5

 • Kristina Bille

  Overraskende med forsvarsproblemer, hvor jeg ellers synes, hun har gjort det godt. Og da hun så tillige brændte et par gode chance, så holder jeg hende på middelkarakteren 6.

  Bedømmelse: 6

 • Louise Lyksborg

  Udenfor bedømmelse, da hun ikke spillede nok.

  Bedømmelse: UB

 • Mette Gravholt

  Det blev et fint goddag til international landsholdsbold. Det var en vigtig kamp for hende. Hun kom ind, da kampen skulle afgøres for at udnytte det gode samarbejde, hun har fra ligaholdet med Kristina Kristiansen. Det lykkedes.

  Bedømmelse: 7

 • Sofie Bloch-Sørensen

  Udenfor bedømelse, da hun ikke spillede.

  Bedømmelse: UB

 • Jan Pytlick

  Får sin karakter, fordi han vinder kampen. Men det så ikke godt ud forsvarsmæssigt. Der var dælme mange fejl, og i angrebsspillet var der også længe mellem, Danmark spillede godt. Han skal have ros for, at han fik det til at fungere mellem Gravholt og Kristina Kristiansen. Det var en klog beslutning at sætte dem ind samtidig.

  Bedømmelse: 6

Følg EM på din SmartPhone

Du kan få seneste nyt fra EM - og fra de øvrige sportsgrene for den sags skyld - på TV 2 Sportens officielle APP SportsCenter.

Den kan hentes i APP-store og til Android.

Bent Nyegaard

 • Bent Nyegaard er TV 2's faste håndboldekspert og har været på "Hele Danmarks Hjemmebane" siden 2006.
 • Sammen med journalisten og kommentatoren Thomas Kristensen er han fast inventar i kommentarboksen, når de danske håndboldlandshold er til EM, VM og OL, og han kommenterer også ofte, når TV 2 sender kampe fra de danske ligaer i SuperMatchen.
 • Bent Nyegaard var selv en aktiv håndboldspiller i 1970'erne og fik senere stor succes som træner i fynske GOG, hvor han vandt fem pokaltitler og fire DM-titler med klub­bens kvinder og mænd. Siden blev han også træner i Team Tvis Holstebro, inden han blev ansat på TV 2.
 • Ved siden af sit job på TV 2 er Bent Nyegaard i dag sportschef i håndboldklubben HC Odense.