Sport

Væk i halvanden time: Toft kunne ikke tisse

Sandra Toft var Danmarks bedste i 33-30-sejren over Tjekkiet, men efter kampen venter pressefolkene i Kombank Arena i Beograd længe på den danske målvogter.

Rigtig, rigtig længe faktisk.

Først halvanden time efter slutfløjtet kommer Toft ud af omklædningsrummene, hvor pressen ikke har adgang. Dopingkontrollen var ikke tilfreds med den tissetår, den 23-årige Team Tvis Holstebro-spiller kunne presse ud.

"Der var ikke nok i den første prøve. Det var så irriterende. Jeg har drukket fire flasker vand nu, så jeg kommer nok til at tisse hele natten," siger Sandra Toft.

"Det er svært at tisse, når der står en og kigger på dig og snakker til dig, og der også er andre, der stikker hovedet ind for at se, om du snart har tisset eller ej. Forestil dig at stå og tisse, mens der står en mand, du ikke kender, og taler til dig," siger den danske målvogter, der med hele 20 redninger gjorde forskellen mod Tjekkiet på en dag, hvor det ellers ikke var meget, der fungerede for de danske håndboldkvinder.

"Det var helt okay. Men der går stadig 30 mål ind på mig," siger Toft og giver den danske bredde - og tjekkernes mangel på bredde - æren for sejren.

"De kæmpede godt for det. Jeg tror, kampen bliver afgjort, fordi deres bærende spillere bliver trætte, så de går et niveau ned," siger Toft.

Danmark møder tirsdag aften Serbien i den anden kamp i hovedrunden - en kamp, der kan sende danskerne i EM-semifinalen, hvis resultaterne arter sig til dansk fordel i de andre kampe.

EM-kampen i tal

EM mellemgruppe 1, kvinder:

Tjekkiet-Danmark 30-33 (12-13)

Tjekkiet:  Jana Knedlikova 6, Hana Kutlvasrova 6, Romana Chrenkova 3, Michaela Hrbkova 3, Helena Sterbova 3, Pavla Poznarova 3 (2), Petra Vitkova 2, Katerina Keclikova 1, Kristyna Salcakova 1, Klara Cerna 1, Hana Martinkova 1.

Danmark:  Ann Grete Nørgaard 10 (2), Line Jørgensen 7, Kristina Kristiansen 5, Pernille Larsen 4, Mette Gravholt 2, Kristina Bille 2, Marianne Bonde Petersen 1, Lotte Grigel 1, Louise Burgaard 1.

Udvisninger: Tjekkiet 0, Danmark 4.

Tilskuere: 400

Følg EM på din SmartPhone

Du kan få seneste nyt fra EM - og fra de øvrige sportsgrene for den sags skyld - på TV 2 Sportens officielle APP SportsCenter.

Den kan hentes i APP-store og til Android.