Nyheder

'Her er Superligaens ti største transfermål'

Om mindre end ti dage åbner transfervinduet. Og selvom klubber over hele Europa i forskellig grad er ramt af afmatning og finanskrise, skal der nok blive handlet. Traditionen tro vil Superligaen være under hårdt angreb fra pengestærke klubber og ligaer, der leder efter en god handel på de danske fodboldhylder. Og det forstår man godt. For Superligaen er fyldt med oplagte transferemner – ikke mindst yngre spillere der repræsenterer den største værdi på de store fodboldmarkeder.

Her er mine bud på Superligaens ti varmeste transfermål denne vinter.

1. Jores Okore, FC Nordsjælland

FC Nordsjælland-klippen har spillet et fremragende efterår. Og har tilmed haft den største scene at vise sig frem på med FC Nordsjællands deltagelse i Champions League. Her leverede den 19-årige forsvarsspiller et par fremragende kampe – specielt hjemme mod Juventus. Ligesom resten af holdet blev Okore dog også tromlet flad ved andre lejligheder, hvilket naturligvis trækker fra. Men unge fodboldspillere er i høj kurs. De kan videreudvikles og har masser af videresalgs-potentiale. Det er Okore et fantastisk eksempel på.

Interesserede klubber: Milan og andre Serie A-klubber har været i spil.

Værdi: 15 millioner kroner.

2. Andreas Cornelius, FC København

Det er tidligt for Cornelius at møve sig op i toppen af transferbarometeret. Men ligesom med Jores Okore bliver han hjulpet af sin unge alder. Andreas Cornelius er en spiller med fremtiden foran sig, og FC Københavns 20-årige angriber har hele efteråret spillet på et permanent højt niveau i både Superligaen og momentvis Europa League. Unge angribere med mål i støvlerne er i høj kurs. Og Andreas Cornelius vil ikke være nogen hemmelighed blandt agenter på jagt.

Interesserede klubber: Milan, Anderlecht og Arsenal har været nævnt.

Værdi: Enkelte rygter har sagt op mod 30 millioner kroner.

3. Nicklas Helenius, AaB

AaB-angriberens formkurve har været mere eksplosiv end lige netop nu. Men det er et normalt mønster for en ung spiller. Tilmed en ung spiller der har sin dagligdag i lidt af en kravlegård. Det har været op og ned for AaB i efteråret, og det har også smittet af på Helenius’ præstationer. Det overordnede indtryk er dog positivt for angriberen, der allerede kunne være blevet skudt af sted i sommer. Det ville han gerne selv, men blev i AaB og overmandede sin skuffelse med en række løftende indsatser.

Interesserede klubber: Sporting Lissabon, Ajax, Roda, Fulham, Norwich og West Bromwich Albion.

Værdi: cirka 10 millioner kroner

4. Simon Makienok Christoffersen, Brøndby

Brøndby-angriberen lider naturligvis under at spille på et bundhold, hvor ikke meget er lykkes. Men den langlemmede forward har alligevel haft held med at skille sig ud og skilte med potentialet.  Og det kræver sin mand i en kriseramt klub som Brøndby. Makienok har fået bevist, at han besidder den mentlae hårdhed, der fulgte med forventningerne til hans skifte fra HB Køge til Brøndby. Han er tilmed en angriber med så klare spidskompetencer, at han med sine kvaliteter i luftrummet er skræddersyet til specifikke skoler. Mon ikke eksempelvis Tony Pulis er en fan?

Interesserede klubber:  Nantes og Standard Liege

Værdi: Otte-ti millioner kroner

5. Rasmus Falk, OB.

Den unge OB’er har været mere stabil end eksplosiv i sin udvikling. Men i løbet af dette efterår, er der alligevel sket en masse med Middelfart-dribleren. Falk har lagt en masse til sit spil – ikke mindst på øverste etage. OB 9’eren har vist en ny moden side af sig selv og er dermed også blevet mere dristig i sit spil. Og i samme moment taget større ansvar for både sig selv og holdkammeraterne. Falk dikterer kampene nu og gemmer sig ikke længere. Der er også kommet flere mål på CV’et, og det styrker naturligvis hans kandidatur ganske betragteligt.

Interesserede klubber: Få konkrete navne, men ét helt vildt: Liverpool!

Værdi: Cirka fem millioner kroner

6. Daniel Høgh, OB

Endnu en ung OB’er. Daniel Høgh har været knap så opsigtsvækkende i sine præstationer i det fynske forsvar, men talentets størrelse skal man ikke tage fejl af. Morten Olsen har også bidt mærke i den 21-årige forsvarsspillers præstationer og har belønnet ham med en plads på ligalandsholdet. Spejderne holder også øje med Høgh, der er vokset helt enormt med den tillid, han har fået af Troels Bech dette efterår.

Interesserede klubber: Lille og Bordeaux

Værdi: Cirka fire-fem millioner kroner

7. Marvin Pourie, Silkeborg.

Den tyske angriber mener selv, at han er Superligaens bedste på sin plads. Det kan han sagtens have ret i. Der er i hvert fald næppe nogen tvivl om, at tyskeren ville kunne hæve både niveau og målsnit hos et bedre hold. Han har en for danske spillere sjælden selvtillid, der bliver matchet i hans statistikker. I forhold til at skifte til andre danske klubber kan han måske have personligheden i mod sig. Janteloven kan være en formidabel modtander, og Pouries åbnehjertige syn på egne kvaliteter kan sagtens have ramt mange danskere lige midt på brækstangen.

Interesserede klubber: Troels Bech og OB skulle være lune på tyskeren.

Værdi: Fire-fem millioner kroner

8. Mads Albæk, FC Midtjylland

FC Midtjylland mangler penge, og Mads Albæk savner nye udfordringer. Midtbanespilleren slæber rundt på et kæmpe talent, men savner måske et godt gammeldags spark i røven. Albæk ville utvivlsomt have godt af at forlade de trygge rammer og blive smidt ud på dybt vand. For talentet er stort nok til bære. Og det rækker til mere end at holde sig selv flydende i relativ sikkerhed på den knastørre midtjyske hede. Mads Albæk kan mere end det, han viser. Selv om det han viser, allerede er ganske imponerende.

Interesserede klubber: NEC Nijmegen og Herenveen

Værdi : Fem-syv millioner kroner

9. Casper Sloth, AGF

AGF’s unge midtbanespiller har fået et regulært gennembrud dette efterår. Den 20-årige midtbanespiller har demonstreret store kvaliteter i det offensive spil med både et fantastisk blik for medspillerne og et medfølt talent for at sætte sig selv i scene. Talentets omfang blev for alvor synligt, da han landsholdsdebuterede i en testkamp mod Tyrkiet tidligere på året. Her skulle han blot bruge 45 minutter på at blive Danmarks suverænt bedste mand. Går dog på ferie med en skade.

Interesserede klubber: Feyenoord og andre klubber i Holland har været nævnt.

Værdi: fem-syv millioner kroner

10. Aron Jóhannsson, AGF

AGF’s islandske angriber fik sat fede streger under potentialet dette efterår. Den 22-årige angriber går på vinterferie med 14 efterårs-scoringer på CV’et og ligger dermed helt lige med Andreas Cornelius i toppen af topscorerlisten. Aron Jóhannssons gennembrud har været et stykke tid undervejs. Men han har også som ergel skulle slå for spilletiden fra sin position i bunden af det aarhusianske angrebshierarki. Sådan er det ikke længere. Islændingen får nu masser af minutter og tillid. AGF får omvendt masser af mål. Lyder som en fair løsning.

Interesserede klubber: Vitesse, AZ Alkmaar og Heerenveen skulle være lune på AGF’eren.

Værdi: Fire-fem millioner kroner.