Sport

Afsløring: VM-danskers agent til møde i HSV

Den danske VM-spiller Nikolaj Markussens agent Christian Henriksen har været til møde i den tyske topklub HSV Hamborg med henblik på et skifte. Det erfarer sporten.tv2.dk.

Nikolaj Markussen er ikke ledig på markedet, idet han er bundet til spanske Atletico Madrid i to år endnu. Men klubben er havnet i så store økonomiske vanskeligheder, at fremtiden er uvis. Derfor skulle flere af de helt store profiler være på vej væk, og den danske bagspiller kan således ikke være sikker på, at han også næste år spiller i en topklub.

Derfor er der incitament nok for den 211 centimeter høje danske til at skifte væk fra den klub, han kom til i 2011. Og derfor er hans agent, Christian Henriksen, begyndt at afsøge markedet, erfarer sporten.tv2.dk.

- Lige nu fokuserer vi kun på, at Nikolaj har to år tilbage i Atletico. Derudover har jeg ingen kommentarer, siger Christian Henriksen til sporten.tv2.dk.

Udover den tyske klub, hvor også danske Hans Lindberg er på kontrakt, skulle flere af de danske topklubber have forespurgt på Markussen, der dog menes at gå for en noget højere hyre, end de danske klubber synes er interessant. Selv er han heller ikke meget for at afsløre nye detaljer om situationen.

- Jeg ved, at jeg har to års kontrakt endnu i Atletico, men det er da fint, hvis der er noget interesse, siger Nikolaj Markussen således.

Hvad synes du om HSV Hamborg?

- Hans (Lindberg, red.) virker da til at være glad for at være dernede, så det er da godt for ham, men jeg har to år tilbage i Atletico, og det er det, jeg forholder mig til.

Hvordan er niveauet hos Atletico Madrid nu i forhold til det hold, du blev købt til?

- Det er nok gået et niveau ned i forhold til sidste sæson, og så har vi været uheldige at få en målmand skadet, lige efter vi havde solgt den anden, så på målmandsposten har vi taget et gevaldigt skridt ned af. Men ellers synes jeg, det er et godt hold, vi har. Vi kan stadig være med i europæisk tophåndbold.

Nikolaj Markussen er lige nu med det danske landsholdhold til VM i Spanien.