Sport

Lindberg var engang islænding

Hans Lindberg spiller VM i rødt og hvidt. Men faktisk var det ikke givet, at den stærke højrefløj skulle stille op for Danmark. Først i en sen alder og på grund af et dansk SU-system fik han et dansk pas.

- Jeg var islænding, indtil jeg var 18 år gammel. Da skiftede jeg statsborgerskab, siger Hans Lindberg til sporten.tv2.dk.

- Begge mine forældre er fra Island. Mine forældre har ikke dansk statsborgerskab, de er stadig islændinge, men jeg er født i Danmark og har aldrig følt, at jeg var islænding. Men så pludselig, da jeg var 18 og skulle søge SU, så fik jeg at vide, at det kunne jeg ikke, fordi jeg ikke var dansker, fortæller Lindberg.

Kort efter den afviste ansøgning om uddannelsesstøtte fik sit danske pas. Nu må han leve med, at det ikke er alle i familien, der kan juble, hvis han skulle score mod Island i aftenens gruppekamp ved VM, der spilles i den sydspanske by Sevilla.

- Min mors søster fra Island er i hernede. Men hun holder så med Island, konstaterer Lindberg tørt og roser Island, der trods et indbyggertal i omegnen af de 320.000 har klaret sig flot i internatonal håndbold og blandt andet kan bryste sig af at have spillet en OL-finale i 2008.

- Det er bemærkelsesværdigt, at de kan være med, hvor det sker – selvom de har så få indbyggere, siger Hans Lindberg, der ikke ærgrer sig over, at han gik glip af netop den finale i 2008

- De tabte den jo. Nej jeg ville ikke bytte, og jeg har jo også vundet EM med Danmark, siger Hans Lindberg.

Han og resten af det danske VM-hold møder Island i VM’s gruppe B den 16. januar. Den kamp kan du følge live i tekst her på tv2.dk, hvor den tidligere landsholdsspiller Jesper Jensen sidder klar ved tasterne til at liveanalysere opgøret.