Sport

Derfor er Michael Rasmussen tavs om doping

Michael Rasmussen bliver lørdag af anonyme kilder i den hollandske avis NRC beskyldt for at have dopet sig massivt under Tour de France 2007 - det er økonomiske hensyn, der ligger til grund for, at Michael Rasmussen ikke giver sin version af historien på Rabobank i 2007.

Ejer af Michael Rasmussens nuværende hold Christina Watches-Onfone, Claus Hembo, fortæller til Ekstra Bladet, at det vil koste Michael Rasmussen 250.000 kroner til Rabobank, hvis han fortæller om forholdene på Rabobank.

Her beretter Hembo om detaljerne i sagen.

- Det er en fortrolighedspligt, der står i den oprindelige ansættelseskontrakt Michael Rasmussen skrev under på med Rabobank, da han besluttede sig for at køre for deres hold. Og den aftale står ved magt. Hvis han udtaler sig om interne forhold på Rabobank dengang koster det 250.000 kroner. Den aftale har været der hele tiden, selvom den ikke har været kendt i offentligheden, siger Claus Hembo til sporten.tv2.dk.

- Så vil det jo så altid være en vurdering både fra Michael og fra Rabobank om, hvorvidt der er tale om udtalelser om interne forhold. Vi har forsøgt at få den fortrolighedspligt ophævet, men det har Rabobank ikke været interesseret i, fortsætter Christina Wathes-Onfones holdejer.

Hvorfor vil I gerne have den ophævet – har Michael noget, han vil indrømme?

- Jeg vil ikke kommentere på, hvad Michael vil sige. Men vi som hold er interesserede i at fortælle om 2007, og det er Michael også.

Det lyder som om, Michael godt kunne tænke sig at indrømme doping?

- Det er din tolkning, siger Hembo.

- Christina (Hembo, red.), Michael og jeg startede vores cykelhold med en klar mission om at skabe et rent cykelhold. Vi startede fra scratch. Vi mener, det er rigtig vigtigt at få ryddet op i fortiden for at kunne komme godt videre i fremtiden, siger Hembo.

Men er det ikke lidt absurd, at 250.000 kroner og et civilt forhold mellem Michael Rasmussen og Rabobank skal afgøre, om der kan blive ryddet op i fortiden.

- Det er jo et forhold, vi ikke kan gøre noget ved. Michael er ikke specielt rig, og 250.000 er mange penge for ham, så det afholder ham naturligvis for at fortælle. Og det er altså penge, han skal betale hver gang, han snakker om det, så det kan blive mange penge til sidst, siger Claus Hembo.

Men det kan vel ændre sig, hvis han vinder de 42 millioner i retssagen mod Rabobank om uretmæssig fyring?

- Ja, det kunne godt tænkes, at det vil ændre på sagen, siger Claus Hembo.

Michael Rasmussens retssag mod Rabobank bliver afgjort den 18. marts.

Den danske cykelrytter blev af sit hold smidt ud af Tour de France 2007 på et tidspunkt, hvor han førte løbet, fordi han havde løjet om sine opholdssteder. Men Michael Rasmussen mener, at Rabobank kendte til hans fejlagtige ’whereabouts’, og fyringen derfor ikke var berettiget.

Thomas Dekker kørte for Rabobank i Touren 2007, og han fortæller lørdag, at doping var en del af jobbet op det hollandske hold.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Rabobank eller Michael Rasmussen.