Sport

Wilbek: Det bliver sindssygt svært

Det kan godt være, at Danmark har slået spanierne i de seneste tre indbyrdes slutrundeopgør. Men denne gang kan spanierne læne sig op ad den X-faktor, som hjemmebanen i Barcelona giver, advarer landstræner Ulrik Wilbek.

- Det er jo et hjemmebanehold, og det bliver sindssygt svært, siger Wilbek.

- De sidste kampe, vi har spillet mod dem, har været tætte. Og vi har det med at vinde hver gang. Så det bliver fantastisk spændende. Dels om vi kan løse deres forsvar, dels om vi har de kræfter, der skal til. Det tror jeg, vi har. Jeg kan ikke forestille mig, at energien ikke er på toppen, når vi står og er klar til finalen. Alle vil gøre deres yderste for at få de her sidste 60 minutter kørt hjem.

- Jeg er også sikker på, at det spanske hold har stor respekt for os, ligesom vi har respekt for dem. Derfor bliver det en meget stor og lige kamp, som er fuldstændig uforudsigelig indtil videre, fortæller landstræneren, der ser positivt på de danske muligheder for at tage guldmedaljerne med hjem til Norden.

- Det bliver tæt, men jeg tror også, vi har en chance, fortæller Wilbek og bakkes op af bagspilleren Kasper Søndergaard.

- Det er en svær opgave. Men vi har alle muligheder for at vinde. Vi har jo vundet over dem før, og vi har gode muligheder. Vi glæder os helt vildt meget. Og jeg tvivler på, at bliver lige så nemt som mod Kroatien. Men det ville da ikke gøre noget, hvis det gjorde. De har en fantastisk målmand og et godt forsvar, men det har vi også, vurderer Kasper Søndergaard.

Tilbage hos Ulrik Wilbek er de taktiske tanker i gang. Han fortæller, at han allerede har set spanierne an.

- De spiller helt anderledes end de hold, vi hidtil har mødt i tuneringen. Vi har ikke mødt ret mange hold, der har dækket offensivt i den første del af turneringen. Det kommer vi helt sikkert til i morgen. De sidste fire gange, vi har mødt Spanien, har de dækket i den der skæve 4-2 formation. Hvor de er fremme på midten og i højre side, og tilbage i deres forsvars venstre side. Det forventer jeg, at de gør igen, fortæller Wilbek, der under parolen ’det holder vi tæt ind til kroppen’ nægter at afsløre nøjere detaljer om sin taktik til finalen.

Ulrik Wilbek og det danske landshold møder søndag aften Spanien i VM-finalen - en kamp, du kan se direkte på TV 2 eller følge live i tekst her på tv2.dk, hvor den nu tidligere landsholdsspiller Jesper Jensen sidder klar til at liveanalysere opgøret.

VM-FINALEN PÅ TV 2

  • Sådan sender TV 2 fra søndagens store finaledag ved håndbold-VM:
  • Kl. 12.10-13.00 VM-studiet
  • Kl. 13.00-13.25 Verdens bedste Wilbek
  • Kl. 13.25-13.55 VM-studiet
  • Kl. 14.05-15.00 VM-studiet
  • Kl. 15.00-15.35 Magiske Mikkel
  • Kl. 15.35-17.05 VM-studiet
  • Kl. 17.05-19.00 VM-Finalen Danmark-Spanien - direkte