Sport

Rædselsfinale: VM-drengene smadret i Spanien

De havde drømt om at vinde VM-guld som det første danske herrelandshold nogensinde. Men sådan skulle det i den grad ikke gå.

Ulrik Wilbeks danske drenge spillede i søndagens finale mod Spanien en rædselskamp og løb ind i en gedigen øretæve. Danmark tabte finalen med hele 35-19.

Dermed må Danmark aflyse guldfesten. Den flytter i stedet til Barcelona, hvor Spanien altså kan kalde sig verdens bedste anno 2013.

Allerede fra kampens start var det tydeligt, at det skulle blive en yderst svær opgave for de danske VM-drenge. De 16.000 tilskuere i hallen i Barcelona lagde et voldsomt tryk på danskerne og gav i den grad spanierne vinger. Efter 4 minutter stod der 3-0 til spanierne. Og de rød-hvide havde ikke været i nærheden af at score. Den 2 meter høje keeper Sterbik fyldte godt, mens et aggressivt spansk forsvar tog modet fra Mikkel Hansen og co.

Føj for en første halvleg

Det tvang Ulrik Wilbek til at tage en tidlig timeout og minde sine VM-drenge om, at de ikke skulle lade sig gå på af den vilde kulisse og den kiksede start. Han piskede sit taktiske oplæg ind i spillerne, og det hjalp. Danmark kom på tavlen - men det var stadig spanierne, der var i overhånd. For selvom Danmark faktisk skabte gode chancer, så betød gigant-afbrændere fra både Jesper Nøddesbo og Hans Lindberg, at værtsnationen var mindst ét skridt foran hele første halvleg.

Det var i det hele taget ikke nogen skøn finale. Der blev begået rigtig mange fejl fra begge hold. Forskellen var bare, at spanierne var dygtige til at løbe med danskerne.

De arbejdede med den kontrafase, som danskerne ellers havde trænet så meget og haft så stor succes med gennem hele turneringen. Danskerne blev slået med egen medicin. Pausestillingen hed 18-10. Til Spanien. Der skulle et mirakel til for at ændre på stillingen. Det udeblev imidlertid, og spillet blev ikke bedre.

Mental knude – og endeløse fejl

For selvom danskerne havde pausen til at trykke på reset og komme med fornyede kræfter, så var billedet præcis det samme. Seks minutter inde i anden halvleg var spanierne foran med 12 mål. Den lader vi lige stå et øjeblik. Én lang, dansk nedtur. Alle aftaler var væk, det danske forsvar fandt aldrig sig selv, og Mikkel Hansen blev revet ud på bænken, hvor han tog plads ved siden af Anders Eggert og Hans Lindberg. Tre spillere, der skulle have leveret. Det gjorde de ikke

Anden halvleg udviklede sig til en regulær rædselsfinale set med de rød-hvide briller. Der så ikke ud til at være nogen ende på de fejl, danskerne begik. Og spanierne fløj bare af sted. Wilbek søgte efter løsninger på problemerne og gav aldrig op. Men han havde ikke midlerne til det.  14 minutter inde i anden halvleg havde Danmark scoret to mål, og stillingen hed 29-12 til Spanien. Der var et eller andet helt galt med det ellers så stærke, danske hold, og de formåede aldrig at binde den mentale knude op.

Dermed kan Spanien kalde sig verdens bedste, men Danmark må rejse hjem med en medalje af sølv.

VM-FINALEN I TAL

VM finale, mænd:

Spanien-Danmark 35-19 (18-10)

Spanien - mål: Joan Cañellas Reixach 7 (1), Valero Rivera Folch 6, Julen Aguinagalde 5, Jorge Maqueda Peña 5, Alberto Entrerrios Rodriguez 3, Antonio Garcia Robledo 2, Gedeon Guardiola Villaplana 2, Angel Montoro Cabello 2, Daniel Sarmiento Melian 1, Viran Morros de Argila 1, Victor Tomas 1.

Spanien - redninger: Arpad Sterbik 12, Jose Manuel Sierra 2

Danmark - mål: Kasper Søndergaard 4, Henrik Møllgaard 4, Anders Eggert 3 (2), Mikkel Hansen 2, Nikolaj Markussen 2, Hans Lindberg 1, Rasmus Lauge 1, Jesper Nøddesbo 1, Henrik Toft Hansen 1.

Danmark - redninger: Jannick Green 10, Niklas Landin 6

Udvisninger: Spanien 3, Danmark 2.

Tilskuere: 19.600.