Henrik Jul: Andy Schleck skal nok blive Tour-klar

16x9
Hvis Andy Schleck undgår yderligere skader, står han med gode muligheder for at finde formen til Tour de France. Foto: Scanpix

Det var et særdeles symbolsk billede, som arrangøren af World Tour-løbet Tirreno-Adriatico, RCS Sport, lagde op på sin Facebook-side forleden.

På billeder ser man flere af cykelsportens største stjerner, heriblandt Alberto Contador, Chris Froome, Cadel Evans og Mark Cavendish, posere side om side for fotografen – alle ryttere, der rullede ud på de italienske landeveje onsdag.

Også det luxembourgske storhold Radioshack Leopard var repræsenteret på billedet – men selvom holdets helt store stjerne Andy Schleck stiller til start, var det tempomaskinen Fabian Cancellara, der gjorde de øvrige stjerner selskab.

Med til historien hører, at Andy Schleck stort set ikke har været i stand til at træde en bule i en blød hat i knap et år. Før GP di Camaiore i sidste uge, havde den tidligere Tour de France-vinder end ikke formået at gennemføre et løb siden Liège-Bastogne-Liège i april sidste år.

Nedturen tog for alvor fart, da Andy Schleck styrtede i Critérium du Dauphiné i juni sidste år og pådrog sig et brud på bækkenet. Siden har han kæmpet for at komme tilbage, og med gennemførelsen af GP di Camaiore har Schleck taget det første skridt frem mod Tour de France 2013.

Selvom kalenderen nu viser marts måned, er TV 2s cykelekspert Henrik Jul Hansen overbevist om, at Andy Schleck nok skal blive klar til sæsonens helt store mål.

- Vi må gå ud fra, han ikke har ligget på sofaen, siden han blev sin skade kvit. Der er meget lang tid til Tour de France, så han skal nok blive klar.

- Der er selvfølgelig en masse psykologiske omstændigheder, der kan gøre, at han ikke bliver klar, men hvis vi forudsætter, at han er klar i hovedet og undgår flere skader, så skal nok komme i form til Tour de France, siger Henrik Jul Hansen til sporten.tv2.dk.

I Tirreno-Adriatico får Andy Schleck mulighed for at teste sig selv imod mange af de rivaler, der ventes at ville kæmpe om Tour de France-tronen ser på året.

På startlisten finder man blandt andre Team Saxo – Tinkoffs Alberto Contador, Team Skys britiske håb Chris Froome og Katushas Joaquin Rodriguez. Også den tidligere Tour de France-vinder Cadel Evans er på plads i Italien.