Wichmann indrømmer: Spillede på egne kampe

16x9

- Jeg er chokeret og rystet over dommen. For jeg er uskyldig. Fodboldkampe skal afgøres på grønsværen, og aftalt spil og svindel bør straffes hårdt. Den holdning har jeg altid haft.

Sådan lød reaktionen fra Kristoffer Wichmann, da FC Vestsjælland-spilleren i februar blev idømt seks måneders karantæne for matchfixing af DBU. Men nu har piben imidlertid fået en anden lyd hos Wichmann, som over for Jyllands-Posten erkender sig skyldig i, hvad DBU sidestiller med matchfixing.

Over for avisen indrømmer Kristoffer Wichmann at have satset penge på sit eget holds kampe, og som følge af sagen, der er den hidtil mest diskuterede matchfixingsag i dansk fodbold, indstiller 1. Divisionsspilleren nu karrieren.

- Det er mig, der spillede de kuponer, og det er mig, der spillede på de kampe, siger Kristoffer Wichmann med henvisning til de 96 oddset-kuponer, der er sagens omdrejningspunkt.

- Jeg ved godt, at jeg ikke må spille på egne kampe, det var en fejl, og det beklager jeg. I 00’erne brugte vi tit bødekassen på at spille på vores eget hold, det gjorde vi rigtigt meget. DBU har strammet reglerne, og der har jeg ikke erkendt alvoren eller problemet godt nok og sagt, at det stopper jeg med. Det er en fejl, hvis ikke jeg havde taget min egen kamp med på de kuponer.

Til gengæld fastholder den nu tidligere fodboldspiller, at han ikke har stået i ledtog med andre, som DBU ellers har beskyldt ham for. Og det er netop derfor, Kristoffer Wichmann har valgt at gå til bekendelse.

- Jeg vil gerne lægge kortene på bordet for at få afmystificeret det hele, for at få fortalt, hvordan det hele hænger sammen, og for fuldstændigt at få afvist de insinuationer omkring de kriminelle og de organiserede forhold, som jeg er blevet mødt med, understreger Wichmann, som dermed ikke mener, at han har gjort noget ulovligt.

Onsdag formiddag kan du høre Kristoffer Wichmann fortælle meget mere om sagen, når han er gæst i 'Ankerdal på News'. Programmet bliver vist direkte klokken 9.30.
 

8. december 2012 – DBU melder ud, at der er en stor matchfixingsag på vej i Danmark. Unionen har arbejdet på sagen siden september 2011, men det er først i marts og juni 2012, at der er kommet gennembrud i sagen. Siden har DBU indsamlet beviser.

4. februar 2013 – DBU idømmer Wichmann seks måneders karantæne for matchfixing. Han må først spille fodbold igen den 5. august. FC Vestsjælland suspenderer ham ved samme lejlighed. Han får karantænen for at have forsøgt at spille på sine egne kampe. Wichmann anker dommer.

10. februar 2013 – Wichmanns advokat Henrik Stagetorn udtaler, at beviserne i sagen er ubrugelige og mangelfulde.

28. februar 2013 – DBU melder Wichmann til politiet. Hovedpersonen nægter fortsat at have begået matchfixing.

14. marts 2013 – DBU’s appeludvalg vælger at afvente politiets efterforskning, inden man træffer afgørelse i appelsagen. Samtidig giver man udsættelsen opsættende virkning, og dermed må Wichmann spille fodbold igen.

15. marts 2013 – FC Vestsjælland ophæver suspenderingen som følge af appeludvalgets beslutning, og Wichmann deltager i sin første træning i halvanden måned.

2. april 2013 – Wichmann går til bekendelse og erkender, at han har spillet penge på kampe, han selv har været involveret i. Men han afviser at have deltaget i matchfixing. Samtidig efterkommer FC Vestsjælland et ønske fra Wichmann om at ophæve hans kontrakt, fordi han er påvirket af sagen.

13. maj 2013 - DBU's appeludvalg nedsætter Wichmanns straf til fem uger, så den udløber den 30. juni. Desuden får han en bøde på 25.000 kroner.

20. juni 2013 - Politiet dropper at rejse en sag mod Kristoffer Wichmann på grund af manglende beviser