Sport

Jesper Jensen præsenteret: En god læreplads

Helt som ventet blev Skjern-legenden Jesper Jensen onsdag formiddag præsenteret som ny træner for KIF Vejen. Den rutinerede playmaker åbner dermed et nyt kapitel i sit liv, hvor han nu skal tage beslutningerne ude på bænken – og ikke inde på banen.

- Jeg glæder mig rigtig meget til opgaven og til at arbejde med den her spillertrup. Jeg tror, det er et rigtig godt sted for mig at lære, siger Jesper Jensen til tv2.dk.

Han er med sine egne ord "meget smigret" over alle de klubber, der har henvendt sig til ham for at få ham som træner. Men valget af KIF Vejen var nemt.  Der er kun en halv time i bil fra hjemmet i Esbjerg, hvor han bor med sin kone og tre små børn, til træningen i KIF Vejen, og samtidig tiltaler kulturen i den sydjyske klub ham meget.

- Jeg har ikke været så meget i tvivl om, at det var det, jeg ville. Fra den første dag, jeg snakkede med dem, lød det fedt, siger Skjern-spilleren, der stopper sin aktive karriere efter denne sæson.

Toårig aftale - men han kan smutte efter ét

- Jeg er gået efter et miljø, der har kunnet give mig den rigtige følelse i kroppen. Jeg ved, at jeg har kunnet præstere i Skjern i det miljø, der er deroppe, og det miljø minder rigtig meget om det, der er her. Jeg vil hellere gøre det på den rigtige måde og blive nummer fem end at blive nummer tre ved ikke at spille ærlig spil hele vejen igennem. I Skjern er vi i mange år blevet nummer fem, fordi der er andre klubber - og det står selvfølgelig for egen regning - der økonomisk doper sig, siger Jesper Jensen til tv2.dk

Kontrakten med KIF Vejen gælder for de næste to sæsoner, men begge parter har mulighed for at opsige aftalen efter et år, hvis de vil. Men Jesper Jensen, der ikke lægger skjul på, at han har meget store ambitioner med sin trænerkarriere, har ingen planer om at forlade Vejen igen allerede om et år.

- Jeg er ikke gået ind i det her for at være her i et år. Jeg har skrevet en toårig kontrakt for, at jeg kan udvikle mig. Det kan jo være, at Vejen er træt af mig om et år. Men det håber jeg da ikke på. Den klausul ligger jo i alle aftaler. Jeg tror, den er stort set standard i samtlige trænerkontrakter, siger den nye Vejen-træner.

I indeværende sæson har KIF Vejen været gennem en turbulent tid, hvor klubben først var på randen af konkurs - og siden blot få sekunder fra at spille sig i DM-semifinalerne.

JESPER JENSEN

  • Klub: Skjern
  • Født: 30.10.1977
  • Position: Playmaker
  • A-landsholdskampe: 120
  • Medaljer med landsholdet: 2 gange EM-bronze, 1 gang VM-bronze, 1 gang EM-guld
  • Største sportsoplevelse: Modtagelsen på Rådhuspladsen efter EM-guldet i 2008