Morten Olsen kræver TV-billeder indført

16x9

Landstræner Morten Olsen støtter nu idéen om at indføre TV-billeder til at hjælpe dommerne med at træffe de rigtige afgørelser på banen. Kameraerne er allerede til stede ved de store kampe, og derfor bør billederne bruges, hvor de kan.

- Jeg går ind for brugen af TV-billeder. Jeg bryder mig ikke om tilfældigheder. Jo flere tilfældigheder, vi kan slå en streg over, jo bedre, selvom nogen synes, at det er charmerende, at der er noget at diskutere. Jeg synes, at der er nok at diskutere om i forvejen, siger Morten Olsen til tv2.dk

I dette års udgave af Champions League var der flere tilfælde, hvor TV-billederne klokkeklart viste, at dommeren overså vitale episoder. Blandt andet scorede Dortmund to mål, der var offside, mod Malaga i kvartfinalen.

- Det kan jo have meget dramatiske konsekvenser, at dommeren, og det gør han selvfølgelig ikke med vilje, ser forkert. Vi har set det helt op til de seneste kampe i Champions League. Jeg tror, at Malaga meget gerne ville have været i finalen i stedet for Dortmund, siger Morten Olsen.

Hvordan skal TV-billeder konkret bruges under kampen?

- Det har vi diskuteret i mange år. Det første skridt er vel, at man får en form for målkameraer, siger Morten Olsen.

Det skridt bliver allerede taget til VM næste år, hvor det internationale fodbold forbund, FIFA, indfører målkameraer.