Sport

Se Nyegaards udvalgte: Årets hold i dameligaen

Håndboldsæsonen slutter i den danske dameliga i aften, når enten FC Midtjylland eller Team Tvis Holstebros håndboldkvinder får guldmedaljerne om halsen efter den anden og afgørende DM-finale - som du kan se direkte på TV 2.

Derfor har TV 2 Sportens håndboldekspert Bent Nyegaard set tilbage på sæsonen og giver her sit bud på årets hold, årets træner og den mest værdifulde spiller i denne sæsons Dame Håndbold Liga.

Målvogter: SABINE ENGLERT (FC Midtjylland)

- Hun har haft en fremragende sæson og været en af profilerne på det FCM-hold, der har vundet pokalturneringen og - tror jeg - tager DM-guldet. Hun har bare den der ro og attitude, og alle spillere i ligaen har kæmpestor respekt for hende. Hun er i min optik ligaens bedste målvogter, og de forventninger har hun levet op til i den her sæson.

Venstre fløj: ANN GRETE NØRGAARD (Team Tvis Holstebro)

- Det kan ikke være andre end hende. Hun har spillet en mega sæson, og jeg synes, hun bliver bedre og bedre. Hun er selvfølgelig god i kontrafasen, men også når hun får chancen i selve spillet - hvilket ikke sker så tit - viser hun sig at være træfsikker.

Venstre back: STINE JØRGENSEN (Aalborg DH)

- Vi er nødt til at have årets håndboldspiller med. Hun faldt måske lidt i niveau mod slutningen af sæsonen, men da hun var bedst, var hun den bedste venstre back i den danske liga. Uden diskussion. Godt skud, god til gennembrud og i oplæggerens rolle, og hun dækker efterhånden også ganske fortrinligt op. Hun er den helt afgørende grund til, at Aalborg DH stadig er et ligahold, og det bliver meget spændende at følge hende i næste sæson, når hun skifter til FC Midtjylland.

Playmaker: NYCKE GROOT (FC Midtjylland)

- Hun er blevet en bedre forsvarsspiller og har udviklet sig til en rigtig god tovejs-spiller. Hun har lidt en svinehund i sig, og det gør, at hun har udviklet sit forsvarsspil - hun kan godt være lidt beskidt i sin spillestil. I dag er hun klart FC Midtjyllands vigtigste spiller for mig at se, og hun er en begavet håndboldspiller. Taktisk dygtig og skyder rigtig, rigtig godt.

Højre back: CAMILLA DALBY (Randers HK)

- Hun har ikke spillet fantastisk hele sæsonen, men hun har alligevel overbevist mig om, at hun har noget ekstraordinært. Hun har et verdensklasseskud og har båret meget for Randers, som uden tvivl kommer til at savne hende, når hun flytter til Buducnost til sommer. Men jeg håber for hende, at de dernede kan lære hende at blive en bedre forsvarsspiller.

Højre fløj: THOREY ROSA STEFANSDOTTIR (Team Tvis Holstebro)

- Hun er sindssyg dygtig. En god kontraspiller med rigtig fin teknik. Hun er en af de kvindefløje, der både kan skyde højt og lavt og har flere forskellige momenter i sine afslutninger, så du ved aldrig rigtig, hvor du har hende - det er lidt en sjældenhed hos de kvindespillere, vi ser i øjeblikket.

Stregspiller: METTE GRAVHOLT (Team Tvis Holstebro)

- Hun er blevet bedre på sine afslutninger - i hvert fald i den nationale liga - og selv om jeg synes, der skal ændres på hendes kedelige attituder, når hun peger fingre af sine holdkammerater og skælder ud, synes jeg, hun har mange facetter i spil. Hun spiller 60 minutter i begge ender af banen, hun har formået at udvikle sit forsvarsspil, og selv om hun er lidt tung, kommer hun altså godt med i kontrafasen.

Mest værdifulde spiller: KRISTINA "MULLE" KRISTIANSEN (Team Tvis Holstebro)

- Hun er et energibundt, og ind imellem tror man jo næsten, at hun er "på stoffer" - for der er så meget energi i hende, og hun har stadig overskud til at sige "sgu" og "for fanden", når hun bliver interviewet bagefter. Hun har spillet rigtig, rigtig godt - Mette Gravholt har scoret 150 mål for Tvis, og det er vel "Mulle", der har sat de 130 af de mål op. Hun er sindssyg god i kontrafasen, og hun har en kæmpe, kæmpe betydning for det Tvis-hold.

Årets træner: NIELS AGESEN (Team Tvis Holstebro)

- Jeg vil allerhelst dele den ligeligt mellem FC Midtjyllands Helle Thomsen og Niels Agesen fra Tvis. Men når jeg nu er tvunget til at vælge, tager jeg Niels Agesen. Tvis har vundet en europæisk titel og taber DM-finalen - tror jeg. De har haft en fantastisk sæson, og det er kulminationen på Niels Agesens arbejde over en længere periode. Men det er også svært at komme udenom Helle Thomsen. Hun vinder DM-guld - tror jeg - hun vinder pokalturneringen, og hendes hold blev kun slået ud af EHF Cuppen med en flig af Tvis. Men hun har også haft et bedre materiale at arbejde med end Niels Agesen, så derfor vælger jeg ham. Men det er ubetinget de to, der har leveret det bedste trænerarbejde i den her sæson.

SE DM-FINALEN PÅ TV 2

Husk du kan se den anden og afgørende DM-finale mellem FC Midtjylland og Team Tvis Holstebro direkte på TV 2 fredag aften fra klokken 20.45.

Er du ikke i nærheden af et tv, kan du også følge kampen live i tekst på tv2.dk via din computer eller smartphone.

Bent Nyegaard

  • Bent Nyegaard er TV 2's faste håndboldekspert og har været på "Hele Danmarks Hjemmebane" siden 2006.
  • Sammen med journalisten og kommentatoren Thomas Kristensen er han fast inventar i kommentarboksen, når de danske håndboldlandshold er til EM, VM og OL, og han kommenterer også ofte, når TV 2 sender kampe fra de danske ligaer i SuperMatchen.
  • Bent Nyegaard var selv en aktiv håndboldspiller i 1970'erne og fik senere stor succes som træner i fynske GOG, hvor han vandt fem pokaltitler og fire DM-titler med klub­bens kvinder og mænd. Siden blev han også træner i Team Tvis Holstebro, inden han blev ansat på TV 2.
  • Ved siden af sit job på TV 2 er Bent Nyegaard i dag sportschef i håndboldklubben HC Odense.